Στις αρχές του 2015 έρχεται το νέο Audi RS3 (εικόνες)

Σχεδιάζεται ώστε να παρέχει μεγαλύτερες οδηγικές συγκινήσεις

Το πρόγραμμα εξέλιξης του νέου Audi RS3 έχει ήδη διαρκέσει περί τα δύο χρόνια, με τους δοκιμαστές της Γερμανικής εταιρείας να έχουν ήδη ολοκληρώσει πάνω από 1.000 γύρους δοκιμών, στη διάσημη πίστα του Nurburgring.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο RS3 θα είναι εφοδιασμένο με τον γνωστό 5κύλινδρο κινητήρα της Audi, ο οποίος όμως έχει δεχθεί όλες τις απαραίτητες επεμβάσεις τόσο στο σύστημα εισαγωγής, όσο και στην αναπνοή του, προκειμένου να μειωθούν τα επίπεδα ρύπων αλλά και οι μέσες απαιτήσεις του σε καύσιμο.

Η απόδοση του κινητήρα, σύμφωνα με τις… προσδοκίες των ανθρώπων της Audi, θα κυμαίνεται περί τους 370 με 380 ίππους προσφέροντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο που θα υπερβαίνει ελάχιστα τα μόλις 4 δλ.

Από εκεί και πέρα, θέλοντας να δώσουν μια πειστική απάντηση σε όλους όσους έχουν επικρίνει στο πρόσφατο παρελθόν την αυστηρά ουδέτερη (έως και άχρωμη, για πολλούς άλλους) οδική συμπεριφορά του υπάρχοντος μοντέλου, οι Γερμανοί προτίθενται να προβούν σε καθοριστικές, όπως δηλώνουν, αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί το γνωστό πλέον σύστημα τετρακίνησης του μοντέλου (βλ. με συνεκτικό συμπλέκτη Haldex).

Όπως διαβεβαιώνουν, το σύστημα θα είναι πλέον ρυθμισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει υψηλότερα ποσά ροπής στον πίσω άξονα προσδίδοντας κατά τη σπορ οδήγηση μια διακριτική, πλην όμως αισθητά πιο υπερστροφική συμπεριφορά απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Επιπρόσθετα, το νέο RS3 θα διαθέτει βελτιωμένη κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες, κάτι που θα καταστεί εφικτό και χάρη στη μετακίνηση της μπαταρίας προς τα πίσω.

Σε ό,τι αφορά στο στήσιμο, το οποίο αναμένεται να διαθέτει πιο «στρογγυλεμένη» απόδοση σε επίπεδο άνεσης, διαθέσιμη ως στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού του νέου Audi RS3 θα εξακολουθεί να είναι η ρυθμιζόμενη ανάρτηση Magnetic Ride.

Σημαντικές αναβαθμίσεις αναμένουμε και στο σύστημα πέδησης, με τις εμπρός δαγκάνες να είναι αυτές που συναντάμε στο R8, ενώ προαιρετικά στον εμπρός άξονα θα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας κεραμικών δίσκων.

Από εκεί και πέρα, στη μετάδοση, η μοναδική επιλογή αναμένεται να είναι το γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Audi.

Η επίσημη αποκάλυψη του νέου Audi RS3 αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2015, πιθανότατα με αφορμή την παρουσία της εταιρείας στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Audi-RS3-Sportback-2015-Spy-Photos-10-700x466

audi-rs3-sportback-2015-spy-photos-12