Στο Νέο Φάληρο το Golden Rally Summer Edition (video)

Η γιορτή του ελληνικού αγωνιστικού αυτοκινήτου φοράει τα καλοκαιρινά της, ονομάζεται Summer Edition και κατεβαίνει στο Νέο Φάληρο.

Το δεύτερο Golden Rally με την επωνυμία Summer Edition θα πραγματοποιηθεί από 15-17 Μαΐου 2015 στο Ολυμπιακό Κέντρο Beach Volley (Νέο Φάληρο, πλησίον Σ.Ε.Φ.) από την Α.Σ.Φ.Α. Το Summer Edition φιλοδοξεί να προσελκύσει ακόμη περισσότερους θεατές σε σύγκριση με τον αριθμό της πρώτης διοργάνωσης, το Δεκέμβριο του 2014, στο ΟΑΚΑ!

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού μελετήθηκε και επανασχεδιάστηκε με βάση τα σύγχρονα δεδομένα. Φέτος ο πήχης τίθεται ακόμα ψηλότερα με τη δημιουργία μιας χωμάτινης ειδικής διαδρομής στην καρδιά της Αθήνας, με αρκετά άλματα και δίπλα στη θάλασσα. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η παράδοση που κρατά από το 1992, σύμφωνα με την οποία ορισμένοι τυχεροί θεατές έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν οι ίδιοι τη μοναδική εμπειρία της συνοδήγησης σε αγωνιστικούς ρυθμούς δίπλα σε κορυφαίους οδηγούς αγώνων. Κάθε διοργάνωση του GRS είναι αφιερωμένη σε αγωνιζόμενους που αγαπήσαμε, αλλά δε βρίσκονται πια κοντά μας. Το GRS 2015 Summer Edition, είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Γιάννη Ανδρικόπουλου, Γάκη Καλεμτζάκη, Μιχάλη Κριάδη, Ανδρέα Παπαντριανταφύλλου και Άρη Σταθάκη.

Το πρόγραμμα

·         Παρασκευή 15/5 θα ανοίξει ο χώρος του Service Park για τις αγωνιστικές ομάδες, ενώ τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση της Ειδικής Διαδρομής.

·         Σάββατο 16/5 στις 10.00 ξεκινά ο αγώνας με το πρώτο μέρος να διαρκεί ως τις 15.00 και το δεύτερο να διεξάγεται με φόντο το ηλιοβασίλεμα από τις 18.00 μέχρι τις 21.00. Το ενδιαφέρον όλων θα κρατηθεί αμείωτο, καθώς από τις 15.00 έως τις 17.30 τυχεροί θεατές θα συνοδηγήσουν σε αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στις 20.00 θα ξεκινήσει το Party του τριημέρου, που θα κορυφωθεί με την ολοκλήρωση του αγωνιστικού κομματιού της ημέρας.

·         Κυριακή 17/5 ο αγώνας θα διεξαχθεί από τις 10.00 έως τις 15.00, Η κορύφωση της αγωνιστικής δραστηριότητας θα πραγματοποιηθεί στις 18.00, με τον τελικό και την ανάδειξη του τελικού νικητή. Πριν τον τελικό, τυχεροί θεατές θα έχουν εκ νέου την ευκαιρία να συνοδηγήσουν σε αγωνιστικά αυτοκίνητα!

Παράλληλες δραστηριότητες

Η  οργανωτική επιτροπή έχει προγραμματίσει ένα πλήθος εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου, όπως την έκθεση κλασικών αυτοκινήτων «Classic Car Festival», καθώς ο απώτερος σκοπός είναι οι αγώνες αυτοκινήτου να αποτελέσουν θέαμα για ολόκληρη την οικογένεια.

Πηγή: gazzetta.gr