Το δυνατότερο Mini Cooper της ιστορίας (video)

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του δυνατότερου Mini, της έκδοσης John Cooper Works, με το δίλιτρο turbo κινητήρα των 231 ίππων.

Το νέο Moni John Cooper Works είναι το δυνατότερο Mini όλων των εποχών, με ισχύ 231 ίππους και ροπή 320 Nm από το δίλιτρο TwinPower κινητήρα turbo. Η κορυφαία έκδοση κλείνει τον κύκλο των μοντέλων του νέου Mini που παρουσιάστηκε το 2014. Η κορυφαία αυτή έκδοση συνδυάζεται μόνο με το τρίθυρο αμάξωμα και έχει τετραθέσια διάταξη. Το βάρος δεν ξεπερνά τα 1.280 κιλά και έτσι οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές, με τελική ταχύτητα 245 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,3 ή 6,1 δλ. με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και το αυτόματο αντίστοιχα.

Οι αναρτήσεις έχουν δεχτεί όλες τις απαραίτητες αναβαθμίσεις για τη διαχείριση της μεγάλης ισχύος, με μεγαλύτερες ράβδους στρέψης, νέα ελατήρια και αμορτισέρ, μεγαλύτερα μετατρόχια και τροχούς 17 ή 18 ιντσών προαιρετικά. Επίσης το αμάξωμα έχει δεχτεί ενισχύσεις σε καίρια σημεία, ενώ πολλές είναι οι αεροδυναμικές παρεμβάσεις εξωτερικά. Στο εσωτερικό τα καθίσματα και οι επενδύσεις είναι νέες και με έντονα σπορ σχεδίαση και χρωματισμούς, ενώ πλήρης είναι ο εξοπλισμός, τόσο ο βασικός, όσο και ο προαιρετικός. Η μέση κατανάλωση του δίλιτρου κινητήρα του Mini John Cooper Works είναι 6,7 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 155 γρ./χλμ.

Το John Cooper Works διατίθεται τόσο με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και με αυτόματο, με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών μέσω paddles. Η τιμή της νέας έκδοσης ξεκινά με το χειροκίνητο κιβώτιο και το βασικό εξοπλισμό από τα 28.150€.

Πηγή: gazzetta.gr