Παρολίγον ατύχημα σε πιτ στοπ του Αλόνσο (video)

Ο Φερνάντο Αλόνσο χαρακτήρισε τρομακτικό το τελευταίο πιτ στοπ του, όπου αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Στον 26ο γύρο του αγώνα στη Βαρκελώνη ο Φερνάντο Αλόνσο μπήκε για το δεύτερο πιτ στοπ του. Όμως, είχε πρόβλημα στα φρένα και δεν κατάφερε να σταματήσει έγκαιρα. Μάλιστα, πέταξε τον γρύλλο, ενώ ο μηχανικός που τον κράταγε πρόλαβε να κάνει στην άκρη και να τη γλιτώσει. Ο Ισπανός εγκατέλειψε και χαρακτήρισε το εν λόγω πιτ στοπ τρομακτικό.

«Το πιτ στοπ μου ήταν τρομακτική στιγμή. Δεν είχα φρένα, όταν μπήκα μέσα, και όταν πήγα να σταματήσω. Ήταν τροματικό για τους μηχανικούς, αλλά ευτυχώς δεν πληγώθηκε κανείς. Το πρόβλημα ήταν διαφορετικό από αυτό του Τζένσον χθες. Στις κατατακτήριες είχε έναν δίσκο που δεν έπιανε θερμοκρασία, όμως εγώ δεν είχα φρένα.

Νομίζω ο πίσω δίσκος σταμάτησε να λειτουργεί και είχα φρένα μόνο μπροστά. Είμαστε ακόμα πολύ μακριά από την κορυφή και χρειάζεται να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα. Είναι μία απογοητευτική ημέρα, αλλά η ομάδα θα ερευνήσει τι συνέβη και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί στο Μονακό» ανέφερε ο πιλότος της McLaren.

Πηγή: gazzetta.gr