Το νέο Honda Civic Type R δεν αφήνει πίσω μόνο αυτοκίνητα της κατηγορίας του αλλά και πολύ πιο ισχυρό ανταγωνισμό, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Auto Express.

Με 310 ίππους και 270 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα, το Honda Civic Type R είναι το πιο γρήγορο μικρό – μεσαίο μοντέλο με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Αυτό το έχει αποδείξει και στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, στη Γερμανία, όπου ξεπέρασε τον κορυφαίο χρόνο γύρου που διατηρούσε το Seat Leon Cupra των 280 ίππων.

Το βρετανικό περιοδικό Auto Express αρχικά υπέβαλε το Civic Type R σε μια αντιπαράθεση με τα άμεσα ανταγωνιστικά του μοντέλα Seat Leon Cupra και Renault Megane RS, τα οποία άφησε πίσω του στη διαδικασία του γύρου πίστας. Στη συνέχεια επέλεξε δύο πολύ ακριβότερα και δυνατότερα μοντέλα, για να τα αντιπαραβάλλει με το Civic Type R στην ίδια πίστα: τα Audi RS3 των 365 ίππων με την κίνηση σε όλους τους τροχούς και τη BMW M3 των 425 ίππων με κίνηση στους πίσω τροχούς. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν ήταν το αναμενόμενο, καθώς το Type R δεν ίδρωσε ιδιαίτερα για να αφήσει πίσω του και τον πολύ ισχυρότερο ανταγωνισμό. Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια: η πολύ μικρή σε μήκος και στενή πίστα ευνοεί τα ευέλικτα αυτοκίνητα και σίγουρα δεν αποτελεί το ιδανικό πεδίο ανάπτυξης, τουλάχιστον των 425 ίππων της M3. Όπως και να έχει πάντως, το αποτέλεσμα είναι και εντυπωσιακό και ενδιαφέρον.

Πηγή: gazzetta.gr