Το πρώτο κινέζικο supercar (video)

Το ηλεκτροκίνητο Qiantu K50 Event! προορίζεται για αντίπαλος του Tesla S και σηματοδοτεί τις ριζοσπαστικές αλλαγές, που έχουν γίνει στην κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία.

Η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου απέκτησε επιτέλους ένα δικό της supercar. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Qiantu K50 Event! αποτελεί ένα γνήσιο κινέζικο μοντέλο και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά της χώρας το 2016. Δεν είναι ωστόσο τυχαίο το θαυμαστικό στο τέλος της ονομασίας του σπορ μοντέλου, καθώς το αυτοκίνητο της μάρκας Qiantu Qiche θα κοστίζει περίπου 105.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν όσο και ο κύριος ανταγωνιστής του, το Tesla Model S.
Το διθέσιο Qiantu K50 Event ζυγίζει μόνον 1.695 κιλά, εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 400 ίππων που μεταδίδονται στους πίσω τροχούς, ενώ διαθέτει περίπου 200 χιλιόμετρα αυτονομία. Η επιτάχυνση από στάση έως 100 χλμ./ώρα έρχεται μετά από πέντε δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα. Οι επιδόσεις είναι σίγουρα γρήγορες, δεν φτάνουν ωστόσο για να χαρακτηριστεί ένα μοντέλο supercar σύμφωνα με τα δυτικά στάνταρ, αν και στην Κίνα τιτλοφορείται το Qiantu K50 Event έτσι.
Στο εσωτερικό προβλέπονται αναλογικά όργανα της παλιάς σχολής, αλλά και ένα σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής στο κέντρο του κόκπιτ. Το πρώτο κινέζικο supercar βασίζεται στο μοντέλο CH Auto Event Concept, που είχε παρουσιαστεί το 2014 στο Πεκίνο και μετεξελίχθηκε σε αυτοκίνητο παραγωγής μετά από μικρές παρεμβάσεις και την προσθήκη ενός κιτ αεροδυναμικών βοηθημάτων.

Πηγή: gazzetta.gr