Δείτε τα οφέλη της κρέμας ματιών!

Με όλα αυτά τα προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε ποια είναι αυτά που χρειάζεται οπωσδήποτε να χρησιμοποιείτε.

Γι’ αυτό το λόγο, ίσως να έχετε αναρωτηθεί αν χρειάζεται να φοράτε κρέμα ματιών. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω ποια είναι τα οφέλη της και γιατί πρέπει να συνηθίσετε να φοράτε καθημερινά.

1. Το δέρμα κάτω από τα μάτια καταστρέφεται εύκολα

Το λεπτεπίλεπτο δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο, λεπτό και ευάλωτο. Επειδή δεν είναι τόσο παχύ και δυνατό όσο το δέρμα σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του προσώπου, καταστρέφεται πολύ εύκολα. Περιβαλλοντικοί παράγοντες, το στρες, οι ακτίνες UV και η κούραση, συμβάλλουν στην καταστροφή του υπερ-ευαίσθητου αυτού δέρματος και μάλιστα η καταστροφή εμφανίζεται πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να το διατηρείτε επαρκώς ενυδατωμένο με μία κρέμα που είναι αρκετά δυνατή για να το ενυδατώσει αλλά και αρκετά απαλή για να περιποιηθεί την ευάλωτη περιοχή.

2. Γιατί η ενυδατική σας κρέμα δεν είναι κατάλληλη;

Εκτός κι αν έχετε κάποιο ακριβό προϊόν 2 σε 1, οι περισσότερες ενυδατικές δεν είναι επαρκείς για την περιοχή κάτω από τα μάτια. Για παράδειγμα, τα μάτια και τα μάγουλά σας είναι δύο περιοχές με πολύ διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις, άρα, χρειάζονται και διαφορετικά προϊόντα. Ορισμένα συστατικά, όπως το οινόπνευμα, μπορεί να είναι σπουδαία για το πρόσωπό σας αλλά αρκετά καταστροφικά για τα μάτια σας. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες συσκευασίες από κρέμες αναφέρουν ρητά στις οδηγίες τους να μην έρθουν σε επαφή με το ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια σας. Μπορεί να νομίζετε ότι καλύπτετε τις απαιτήσεις όλων των περιοχών με μία κρέμα, αλλά τελικά παραμελείτε την περιοχή των ματιών και μερικές φορές, ακόμα χειρότερα, την καταστρέφετε.

3. Η κρέμα ματιών μπορεί να θεραπεύσει το πρήξιμο

Οι απλές ενυδατικές δε λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδη, όμως οι κρέμες ματιών συνήθως περιέχουν συστατικά που βοηθούν στη μείωση της κατακράτησης των υγρών και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Αν διατηρηθούν τα υγρά αυτά στην περιοχή, μπορεί να οδηγήσουν σε πιο χοντρές, πιο εμφανείς φλέβες, οι οποίες δημιουργούν τους μαύρους κύκλους. Για να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα, θα χρειαστείτε ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπισή του. Δεν ενυδατώνετε απλά το δέρμα κάτω από τα μάτια σας, το θεραπεύετε και το προστατεύετε από όλες αυτές τις παρενέργειες, μετά από μια κουραστική ημέρα.

4. Οι ρυτίδες στα μάτια εμφανίζονται γρηγορότερα

Και πάλι, εξαιτίας της λεπτεπίλεπτης φύσης του δέρματος κάτω από τα μάτια, οι ρυτίδες εμφανίζονται πιο εύκολα. Κάθε χαμόγελο, κάθε έκφραση που θα μπορούσε να πάρει το πρόσωπο, περιλαμβάνει το ζάρωμα των ματιών. Κι επειδή το δέρμα συμπιέζεται, οι λεπτές γραμμές και οι πρώτες ρυτίδες δεν αργούν να εμφανιστούν. Οι κρέμες ματιών εστιάζουν σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα, με συστατικά που δε θα βλάψουν την επιδερμίδα αλλά ταυτόχρονα θα πολεμήσουν τα πρώιμα σημαδια της γήρανσης.

5. Η περιοχή κάτω από τα μάτια έχει ελάχιστους σμηγματογόνους αδένες

Σε αντίθεση με το υπόλοιπο πρόσωπο, το δέρμα στην περιοχή αυτή δεν περιέχει πολλά φυσικά έλαια. Αυτό σημαίνει οτι η περιοχή στεγνώνει και ξηραίνεται πιο γρήγορα από το υπόλοιπο πρόσωπο. Το γεγονός αυτό, όχι μόνο μπορεί να είναι άβολο, αλλά επίσης συμβάλλει στην εμφάνιση των σημαδιών της γήρανσης. Μια απλή κρέμα προσώπου δε θα βοηθήσει σε τίποτα καθώς δεν έχει σχεδιαστεί γι’ αυτό το σκοπό.