Κουτσούμπας σε εκδήλωση για τον Άρη Βελουχιώτη : To KKE παραμένει «το πιο νέο» κόμμα

Επίθεση σε όσους καπηλεύονται την προσφορά του Άρη Βελουχιώτη και μιλάνε εν ονόματι του ΕΑΜ, όπως ανέφερε, εξαπέλυσε από την Άρτα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ.

«Ο Άρης Βελουχιώτης δεν πέθανε. Βρίσκεται πάντα ολοζώντανος ανάμεσά μας. Εκείνοι που προσπάθησαν και προσπαθούν να καπηλευτούν την προσφορά του και το τραγικό τέλος του, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο “Άρης ήταν κομμουνιστής. Έμεινε πιστός στο Κόμμα. Πιστός στην ιδεολογία και τα ιδανικά του ΚΚΕ ως την τελευταία του πνοή» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Σήμερα, εμφανίζονται διάφοροι όψιμοι επαναστάτες, αλλά και άλλα πραγματικά και δύστυχα ρετάλια της ταξικής πάλης και μιλάνε εν ονόματι του ΕΑΜ, της αντίστασης, των αγώνων του ΚΚΕ. Μας μιλάνε κουνώντας μας το δάκτυλο και μας λένε ότι, πρέπει να κρατήσουμε τα διδάγματα του ΕΑΜ. Εμείς τους απαντάμε καθαρά και παστρικά. Αυτό που πρέπει πρωταρχικά και κύρια να κρατήσουμε από το ΕΑΜ και τη λαϊκή αντίσταση, είναι η αδιάλλακτη και με συνέπεια πάλη του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, όταν όλα τα σκιάζει η φοβέρα, να διεξάγεις ασυμβίβαστη πάλη».

Ο κ. Κουτσούμπας, στην αρχή της ομιλίας του, τόνισε ότι αν και το ΚΚΕ βαδίζει προς τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, αγώνων και θυσιών, παραμένει «το πιο νέο» κόμμα και επισήμανε: «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Βαδίζουμε προς τα 100 χρόνια του Κόμματός μας φιλοδοξώντας να γίνουμε πιο ικανοί σε συνθήκες νέας όξυνσης της αντίθεσης του κεφαλαίου με τη μισθωτή εργασία, αλλά και των ανταγωνισμών μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ παγκόσμια, που κάνουν την οικονομική και πολιτική κατάσταση πιο ρευστή».