Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΖΩΗ της Irina Shayk

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, που δεν είχε να φορέσει παπούτσια, ο θάνατος που την λύγισε και η διαδρομή στο όνειρο.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα και περιζήτητα μοντέλα. Για να φτάσει όμως σε αυτό το σημείο, πέρασε πάρα πολύ δύσκολα στη ζωή της η Irina Shaykhlislamov όπως είναι το πραγματικό της όνομα. Ζώντας σύμφωνα το εκτενές ρεπορτάζ της Daily Mail πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια.

Η 29 χρονη Ρωσίδα καλλονή μεγάλωσε σε μια πολύ φτωχή περιοχή της Ρωσίας (Yemanzhelinsk) κοντά στην Σιβηρία. Ο π ατέρας της ήταν ανθρακωρύχος και «έφυγε» από την ζωή στα 40 του όταν εκείνη ήταν μόλις 14 ετών, έπειτα από ασθένεια στα πνευμόνια λόγω της δουλειάς του.

Ζούσε σε ένα στενόχωρο διαμέρισμα με την μητέρα και την μεγαλύτερη αδερφή της Τατιάνα, με διακόσμηση σοβιετικού τύπου. Μετά το σχολείο βοηθούσαν την μητέρα τους με τον κήπο όπου φύτευαν λαχανικά και πατάτες ώστε να έχουν να τρώνε. Η μητέρα της Όλγα δούλευε σκληρά ως καθηγήτρια μουσικής, ενώ έκανε και δεύτερη δουλειά για να τα βγάλει πέρα. Δεν είχαν λεφτά ούτε για τα βασικά.

Καθοριστικό ρόλο στη ζωή της έπαιξε η γιαγιά της που ήταν κατάσκοπος του Στάλιν και μια εκ των απελευθερωτών του ναζιστικού Βερολίνου, στο αποκορύφωμα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια συμμαθήτρια της Irina Shayk θυμάται πως τα αγόρια στο σχολείο την κορόιδευαν για τα πολύ αδύνατα πόδια της. Εκείνη αντί να νευριάσει χαμογελούσε και τους απαντούσε: «Θα δείτε πως αυτό το αδύνατο σώμα κάποια μέρα θα με κάνει διάσημη!». 

Στα 14 της  θέλοντας  απεγνωσμένα να αγοράσει ένα ζευγάρι πανάκριβα παπούτσια χωρίς να έχει τα λεφτά. Για να το καταφέρει, δούλεψε 20 μέρες σε τοπικό νοσοκομείο και έβαφε τοίχους.