Ο ιδρυτής του «Αυριανισμού» και της «κίτρινης» δημοσιογραφίας, Γιώργος Κουρής ζητά 300.000 ευρώ από τον Ανδρέα Πετρουλάκη

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο ιδρυτής του «Αυριανισμού», δηλαδή της καθιέρωσης της «κίτρινης» δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, -σύμφωνα με την σχετική βιβλιογραφία για την μεταπολίτευση – Γιώργος Κουρής ζητά από τον σκιτσογράφο Ανδρέα Πετρουλάκη και την ιστοσελίδα protagon.gr 300.000 ευρώ για δυσφήμηση.

Το επίμαχο άρθρο του Ανδρέα Πετρουλάκη φέρει το τίτλο «Γιώργος Κουρής, η κατσαρίδας της Μεταπολίτευσης»
Σχολιάζοντας την αγωγή, ο γνωστός σκιτσογράφος με κείμενό του στο protagon, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πράξη του προκαλεί γέλια:

«Ο Γιώργος Κουρής έκανε αγωγή στο protagon και εμένα, για κείμενό μου που είχε δημοσιευτεί προ μηνός περίπου και τον αφορούσε. Ζητά 300.000 ευρώ για δυσφήμηση. Η πρώτη αντίδραση όταν ακούς τέτοια νέα είναι ένα αυθόρμητο γέλιο. Ο κ. Κουρής κατηγορεί εμένα για υβριστή.

Το γεγονός ότι ο ενάγων είναι ένας από τους ανθρώπους του Τύπου που έχουν μακρά προϊστορία στην ύβρη, στη δυσφήμηση και την προσβολή προσωπικοτήτων δεν σημαίνει ότι δικαιώνει κάποιον άλλον να τον υβρίζει. Απλώς δεν συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση. Στο κομμάτι μπορείτε να διαπιστώσετε ότι οι χαρακτηρισμοί μου είναι αξιολογικές κρίσεις που αφορούν ένα δημόσιο πρόσωπο, έχουν πολιτικό περιεχόμενο και κίνητρο και ασφαλώς δεν είναι ύβρεις. Επιπλέον στηρίζονται σε γεγονότα που ο ίδιος δεν φαίνεται να αμφισβητεί αφού δεν μου κάνει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά για απλή δυσφήμηση. Μια παρατήρηση μόνο. Ασφαλώς ο ίδιος δεν μπορεί να πιστεύει ότι το μέτρο της ελευθερίας του λόγου είναι αυτό που εκφράζει με την αγωγή του. Αν το πίστευε τα έντυπά του έπρεπε να κυκλοφορούν με λευκές σελίδες. Η αγωγή και το εξοντωτικό ποσό που ζητά ως αποζημίωση είναι προφανώς προς εκφοβισμό. Αν περιμένει να τρομοκρατηθώ δεν θα του κάνω τη χάρη. Την απάντησή μου θα τη δώσω με μουσική υπόκρουση Χατζιδάκι και την παντοτινή παρακαταθήκη του: Αν το πρόσωπο του τέρατος δεν σε τρομάζει έχεις αρχίσει και του μοιάζεις. Όποιος τρομάζει ακόμα, δεν τρομοκρατείται»