Αντιπρόταση των θεσμών την τελευταία στιγμή!

Οι δανειστές παρουσίασαν νέες προτάσεις στην Αθήνα για να γεφυρωθούν οι διαφορές, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές που βρίσκονται κοντά στις συνομιλίες.

Ανάλογη πληροφορία είχε μεταδώσει νωρίτερα και το Bloomberg. Σύμφωνα με το Bloomberg η αντιπρόταση των θεσμών θα βασίζεται στην πρόταση που έκαναν πριν 3 βδομάδες και απορρίφθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα. Η αντιπρόταση θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του πεντασέλιδου κειμένου που είχε παρουσιάσει ο Γιούνκερ.

Διαφωνία υπάρχει στη φορολογία των επιχειρήσεων και στο ΦΠΑ, ενώ οι δανειστές ζητούν μόνιμη περικοπή δαπανών.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης η σύσκεψη των επικεφαλής των Θεσμών λίγο πριν την τετραμερή συνάντηση Αλέξη Τσίπρα, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ και Μάριο Ντράγκι, ώστε να κλείσουν δια ζώσης τα ανοιχτά ζητήματα πριν το Eurogroup.

Προσερχόμενος στη συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «πολλή δουλειά μένει να γίνει σήμερα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία». Από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε επίσης ότι «χρειαζόμαστε ακόμη πολλή δουλειά».

Η συμφωνία παραμένει στον αέρα και τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει ραγδαίες εξελίξεις, καθώς οι δανειστές ουσιαστικά απέρριψαν το πακέτο μέτρων της ελληνικής πλευράς.