Πρόταση σε Μπότας από Ferrari

Δημοσίευμα από τη Γερμανία θέλει τη Ferrari να έχει κάνει πρόταση στον Βαλτέρι Μπότας και στη Williams ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο προσκήνιο επανήλθε το ενδεχόμενο… μετακόμισης του Βαλτέρι Μπότας στη Ferrari. Πριν από περίπου δύο μήνες τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έβγαλαν στο φως ότι ο Φινλανδός έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Scuderia για το 2016, με τους συμπατριώτες του να γράφουν ότι αυτό έχει γίνει για το 2017, αφού έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τη Williams.

Αυτή τη φορά ήρθε η γερμανική εφημερίδα Bild να ρίξει… λάδι στη φωτιά, καθώς έκανε λόγο για πρόταση της ομάδας του Μαρανέλο στον Μπότας και στη Williams ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μείνει ελεύθερος και να μην εξαντλήσει το συμβόλαιό του.

Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό το ποσό είναι λίγο για να τον αφήσει η Williams, καθώς ζητάει 15 εκ., τα οποία ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε δε δείχνει σε πρώτο στάδιο διατεθειμένος να δώσει. Βέβαια, άλλο ένα όνομα που… παίζει είναι του Νίκο Χούλκενμπεργκ, αλλά η Bild ξεκαθάρισε ότι στη Ferrari δε θέλουν και δεύτερο Γερμανό και πως ο νυν πιλότος της Force India θα είναι ο αντικαταστάτης του Μπότας, σε περίπτωση που αυτός την… κάνει για το Μαρανέλο.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι την ίδια στιγμή υπάρχει η έντονη φημολογία για το μέλλον του Κίμι Ραϊκόνεν στη Ferrari, με τον Αριβαμπένε να έχει δηλώσει ότι θα κριθεί από την απόδοση που θα έχει ο Iceman στις πίστες. Πάντως, με δεδομένο ότι έχει μπει το καλοκαίρι και πλησιάζουμε στα μισά της σεζόν της Formula1, οι φήμες θα… οργιάζουν όσο περνάει ο καιρός και δεν υπάρχουν ανακοινώσεις.

Πηγή: gazzetta.gr