Αποκλειστικό: Γιατί «ενοχλούνται» κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ για το Βαρουφάκη;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με το θέμα. Γράψαμε μάλιστα κι ένα σχετικό άρθρο μόλις χθες, ότι ο Γ.Βαρουφάκης «ενοχλεί» ορισμένους από το ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη!

Δεν πέρασαν λίγες ώρες και την ίδια τακτική ακολούθησε η εφημερίδα Αυγή. Συγκεκριμένα ο Θανάσης Καρτερός μέσα από άρθρο του επικρίνει τη συνεχή παρουσία του υπουργού Οικονομικών σε όλα τα ΜΜΕ.

«Δεν υπάρχει μέρα να μην ανοίξεις ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον υπολογιστή και να μη βρεις μπροστά σου το πρόσωπό του» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει «Να μη σκοντάψεις σε μια συνέντευξή του. Να μη σκαλώσεις σε έναν τίτλο που αναφέρεται σ” αυτόν».

«Γιάνη μας, μην απλώνεις άλλο το μαντίλι σου. Διότι η οικονομία δεν σημαίνει μόνο την επιστήμη της διαχείρισης των του οίκου μας. Σημαίνει και τη φειδώ. Την αποφυγή του περιττού. Τα λίγα λόγια με πολύ βάρος».

Έχετε αναρωτηθεί για ποιο λόγο τέτοια «φαγωμάρα»; Γιατί ο Βαρουφάκης δεν είναι ένας υπουργός σαν όλους τους άλλους. Έχει το κρισιμότερο χαρτοφυλάκιο, συνεπώς οι τοποθετήσεις του απηχούν την ηγεσία, αφού είναι της εμπιστοσύνης της.

Κι επειδή ο Γ.Βαρουφάκης δεν ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ενοχλεί. «Ο χθεσινός ήρθε να μας πει τι θα κάνουμε;»…σχολιάζουν χαμηλοφώνως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει κι άλλος ένας λόγος όμως, ο οποίος θα παίξει ρόλο στο μέλλον! Η υψηλή του δημοτικότητα. Τόσο υψηλή που πλησιάζει την αντίστοιχη του Α.Τσίπρα.

Κι όσοι γνωρίζουν πως λειτουργεί ο πολιτικός κόσμος… δε γίνεται ο Υπουργός να είναι το ίδιο αγαπητός με τον Πρωθυπουργό. Και σε τέτοια περίπτωση, φεύγει πάντα ο πρώτος.

Κρατείστε το αυτό. Μέσα στο έτος «που τρέχει» θα επιβεβαιωθούμε!

Α.Κ.