Σόιμπλε: Η καταστροφή για την Ελλάδα είναι καταστροφή και για τη Γερμανία

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τετάρτη πως «η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθειά μας», τονίζοντας ότι «ενδεχόμενη καταστροφή για την Ελλάδα, θα συνεπαγόταν καταστροφή και για τη Γερμανία».

«Η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθειά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα, αλλά η βοήθεια θα πρέπει να έχει νόημα», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε: «αν τελικά δεν αλλάξει τίποτα, αυτό θα πλήξει μόνο τους ίδιους τους Έλληνες».

Στην Ευρώπη «πρέπει, όποιος τα πηγαίνει κάπως καλύτερα, να βοηθά και όποιον δεν τα πηγαίνει τόσο καλά. Αυτό όμως δεν πρέπει να οδηγεί στο να λένε κάποιοι, τώρα δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα, θα με βοηθούν συνεχώς», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Έλληνες «για πολλά χρόνια ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους», ενώ οι πλούσιοι είχαν συνηθίσει να μην πληρώνουν καθόλου φόρους. «Αυτούς πρέπει να τους πιάσεις», τόνισε και ισχυρίστηκε πως για τα δημοσιονομικά προβλήματα στην Ελλάδα δεν ευθύνεται «ούτε η Ευρώπη, ούτε η τρόικα, ούτε η Γερμανία ευθύνονται για τα ελληνικά δημοσιονομικά προβλήματα».

Τέλος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο καταβολής τους. «Οι απαιτήσεις της Ελλάδας για πολεμικές αποζημιώσεις είναι ανοησίες», είπε χαρακτηριστικά.