Αίσθημα «ικανοποίησης και ανακούφισης» επικρατεί στο λαό για τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, εκτίμησε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο δελτίο του Mega. Η ίδια χαρακτήρισε την επίτευξη συμφωνίας ως «αρχή του δρόμου».

«Ο κ. Τσίπρας έκανε το καλύτερο δυνατόν υπό τις συνθήκες στις οποίες πήγε», δήλωσε η κα Μπακογιάννη για τη στάση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

Όπως εκτίμησε, «η εθνική κατάρα των τελευταίων 5 χρόνων έσπασε. Το δημοκρατικό κοινοβούλιο στέλνει μήνυμα συσπείρωσης». «Το τέλος της μεταπολίτευσης έφτασε με την ενηλικίωση του πολιτικού συστήματος της χώρας», υπογράμμισε η κα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ συνέχισε, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «μοιραίο».

«Μοιραίος άνθρωπος ο Βαρουφάκης όλο αυτό το διάστημα και δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας. Δούλεψε με δόλο και αυτό θα του καταλογιστεί. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος επί 6 μήνες δηλώνει τα αντίθετα από αυτά που πράττει. Έφτασε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου», υπογράμμισε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε το ρόλο του κ. Βαρουφάκη «ύποπτο». «Βαρουφάκη και Σόιμπλε λειτούργησαν σε αγαστή συνεργασία», δήλωσε.

Όπως δήλωσε, «σήμερα χρειάζεται μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρωθυπουργό τον Τσίπρα», καθώς οι εκλογές θα ήταν «ολέθριες αυτή τη στιγμή».

Ερωτώμενη εάν η ΝΔ θα συμμετείχε σε μια τέτοια κυβέρνηση, η ίδια δεν απάντησε, αλλά περιορίστηκε να εξηγήσει πως μια «κυβέρνηση ειδικού σκοπού η οποία θα εφαρμόσει αυτή τη συμφωνία και θα κερδίσει ξανά την αξιοπιστία της χώρας». Άλλωστε, όπως είπε, «ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη να συγκροτήσει κυβερνητική πλειοψηφία. Από εμάς τη ΝΔ έχει υποστήριξη στην υλοποίηση της συμφωνίας».

Τέλος, η κα Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Η Κωνσταντοπούλου δεν είχε την τσίπα να παραιτηθεί αλλά θέλησε να μείνει κολλημένη στον προεδρικό θώκο», τόνισε.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ