Ήρθε στην Ελλάδα το πρώτο παγκοσμίως scooter με τέσσερις τροχούς, το Quadro4, που οδηγείται με δίπλωμα μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου.

Το καινοτόμο τετράτροχο σκούτερ της Quadro, το πρώτο παγκοσμίως scooter με 4 τροχούς, βρίσκεται πλέον στην παραγωγή.  Το QUADRO4 εισάγει μία νέα έννοια μετακίνησης. Απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, από έμπειρους αναβάτες μέχρι «πρωτάρηδες», που μέχρι σήμερα δεν είχαν σκεφτεί ποτέ να οδηγήσουν scooter ή μοτοσικλέτα.

Χάρη στους 4 τροχούς, τις συμπαγείς διαστάσεις, το χαμηλό κέντρο βάρους και την ευκινησία του, το QUADRO4 είναι κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες, για νέους και ενήλικες, για έμπειρους και αρχάριους οδηγούς. Είναι εξοπλισμένο με ένα νέο 4-βάλβιδο, υγρόψυκτο κινητήρα 346cc, με ενσωματωμένο διαφορικό και διπλό αντικραδασμικό αντίβαρο στροφάλου για ελαχιστοποίηση των κραδασμών, καθώς και σύστημα τροφοδοσίας με ψεκασμό. Ο κινητήρας τού QUADRO4 έχει τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις μεταξύ επιδόσεων, κατανάλωσης καυσίμου και αξιοπιστίας. Με χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου στα 15 λίτρα, έχει αυτονομία περίπου 300 χιλιόμετρα. Για να μπορεί να διαθέτει οδική συμπεριφορά αυτοκινήτου και ευελιξία μοτοσικλέτας, το QUADRO4 είναι εξοπλισμένο με ένα διπλό υδροπνευματικό σύστημα ανάρτησης HTS (Hydraulic Tilting System),  που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία. Το υδραυλικό σύστημα αναρτήσεων επιτρέπει και στους 4 τροχούς να ακολουθούν διαρκώς την επιφάνεια του δρόμου, εξασφαλίζοντας έτσι μια σταθερή και άνετη οδήγηση ακόμα και σε καταστάσεις που θα έθεταν ένα όχημα εκτός ισορροπίας. Η ασφάλεια που προσφέρουν οι 4 τροχοί και η μοναδική ανάρτηση του QUADRO4, συνεπικουρείται από  τέσσερα συνδυασμένης λειτουργίας δισκόφρενα, διαμέτρου 240mm, εξασφαλίζοντας άμεσο φρενάρισμα. Το QUADRO4 μπορεί να σταματήσει υπό γωνία και ανισόπεδες επιφάνειες χωρίς να διακυβεύεται η ισορροπία του σκούτερ.

Πέραν των μοναδικών τεχνικών χαρακτηριστικών και το κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας, το QUADRO4 προσφέρει απαράμιλλη άνεση σε αναβάτη και συνεπιβάτη. Χάρη στον ευρύ χώρο μεταξύ του πλαισίου και του καθίσματος, οι αναβάτες όλων των αναστημάτων είναι σε θέση να βρουν την ιδανική θέση οδήγησης.

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει ένα full-face κράνος, ενώ υπάρχει και μια 12-volt παροχή ρεύματος, χρήσιμη για τη σύνδεση ηλεκτρονικών συσκευών. Μια ακόμη 12-volt παροχή βρίσκεται στο εσωτερικό του μπροστινού αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση συσκευών όπως GPS. Ένας επιπλέον χώρος αποθήκευσης στο μπροστινό τμήμα του, μπορεί να δεχθεί μικρά αντικείμενα και έγγραφα. Το QUADRO4 ανήκει στην κλάση L5e και μπορεί στη χώρα μας να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου εκδοθέν έως 18/01/2013 και φυσικά με δίπλωμα μοτοσικλέτας.

Συνοπτικά Χαρακτηριστικά Quadro4

• Νέος 4χρονος κινητήρας 346cc με ενσωματωμένο διαφορικό

• Κίνηση στους 2 τροχούς

• Κεντρικά τοποθετημένος στο αμάξωμα του scooter, κινητήρας με χαμηλό κέντρο βάρους

• Μοναδική τεχνολογία HTS (Hydraulic Tilting System) διεθνώς πατενταρισμένη

• Εμπρός – πίσω ανεξάρτητο σύστημα ανάρτησης

• Σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS) – 4 δισκόφρενα Ø 240 mm

• Τέσσερις τροχοί με ζάντες 14”

• Μέγιστη γωνία κλίσης 45°

• Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα για full-face κράνος

• Δύο εμπρόσθιοι αποθηκευτικοί χώροι

• Δύο παροχές ρεύματος 12-volt

• Επιλογή μεταξύ τεσσάρων χρωμάτων

• Μπορεί να οδηγηθεί με άδεια B’ αυτοκινήτου (για άδεια εκδοθείσα έως 18/01/2013)

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ