Μπακογιάννη: Θα είμαι στην πρώτη γραμμή για την αναγέννηση της ΝΔ

“Θα ήταν τουλάχιστον οξύμωρο η ΝΔ να ταυτιστεί με τις φωνές εκείνες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες θέλουν τη ρήξη και την επιστροφή στη δραχμή” δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη στάση που πρέπει να τηρήσει η Νέα Δημοκρατία στην ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία, αν και σημειώνει ότι θα πρέπει πριν ψηφίσει “να δει κανείς το περιεχόμενο”.

Η κ. Μπακογιάννη δεν παίρνει θέση για το αν πρέπει θα γίνει ψηφοφορία στην ΚΟ της ΝΔ, αλλά δηλώνει πως πρέπει να γίνει αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση και συμπληρώνει πως “δεν αντέχει η ΝΔ ακόμη μία αλλαγή στάσης, η οποία θα δημιουργήσει απόλυτη σύγχυση στο εκλογικό σώμα που μας έχει εμπιστευθεί”.

Στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για στελέχη που κάνουν δωράκια στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ότι “δεν με αφορά η δήλωση αυτή γιατί δεν έχω κάνει απολύτως κανένα δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ… Αλλού πρέπει να αναζητήσει ο κ. Σαμαράς τα αίτια για τα οποία σήμερα η ΝΔ βρίσκεται δημοσκοπικά στο 15%”.

Επίσης, επαναφέρει το σύνθημα “ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε” για τη ΝΔ, σημειώνοντας πως “χρειάζεται να αναγεννήσουμε την παράταξη, και να δημιουργήσουμε μία παράταξη η οποία μπορεί να εμπνεύσει τους Έλληνες”, και υποστηρίζει πως ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ πρέπει να εκλεγεί υποχρεωτικά από τη βάση, ενώ στην ερώτηση εάν θα είναι υποψήφια η ίδια για την αρχηγία απαντά πως “σε κάθε περίπτωση θα είμαι στην πρώτη γραμμή για την αναγέννηση της ΝΔ”.