Γαλλικό πρακτορείο και FT: Οι Ελληνες δέχθηκαν παράταση του προγράμματος για έξι μήνες

Επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος, ουσιαστικά παράταση του Μνημονίου, δέχθηκε η Ελλάδα. Την είδηση αυτή μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές στις Βρυξέλλες. Πληροφορίες γύρω στις 11.30 το βράδυ ανέφεραν ότι οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής έχουν τελειώσει και αναμένονται δηλώσεις.
Τις ίδιες πληροφορίες δημοσιεύουν και οι FT οι οποίοι μιλούν για παράταση έξι μηνών που πρότειναν οι δανειστές και αποδέχθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός. Μάλιστα στο πρωτοσέλιδό τους οι FT μιλούν για υποχώρηση των ελληνικών θέσεων εδώ και αρκετούς μήνες που χαιρετίστηκε από τους ξένους ηγέτες.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο euronews ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι πεπεισμένη πως οι προτάσεις της θα τερματίσουν το πεντάμηνο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

«Νομίζω ότι όποιος διαβάσει το έγγραφο το οποίο υποβάλαμε θα καταλάβει ότι έχουμε κάνει αυτό που έπρεπε. Και όποιος δημοσίως επιμένει ότι δεν έχουμε κάνει αυτό που μας αναλογούσε δεν λέει την αλήθεια», τόνισε ο κ. Παππάς.