Σήμερα «οι μάσκες έπεσαν: Συζητάμε το μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του κυρίου Τσίπρα, το μνημόνιο της »πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης»» δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, κατά τη συνεδρίαση των συναρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Καθιστώντας σαφές ότι το κόμμα λέει «όχι» στην εξουσιοδότηση που ζητά η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα από την Βουλή για την τελική συμφωνία, ο κύριος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκε η θέση του ΚΚΕ ότι το δημοψήφισμα έγινε για να εξαναγκαστεί ο λαός να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη – στις προτάσεις των δανειστών και της κυβέρνησης.

Τα κόμματα του «όχι» αγκαλιάστηκαν με τα κόμματα του «ναι» στο όνομα της υποταγής στον ευρωμονόδρομο και της δημιουργίας συναίνεσης για μια συμφωνία-καρμανιόλα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραθανασόπουλος.

Αναφορικά με ενδεχόμενο grexit, o ειδικός αγορητής του ΚΚΕ τόνισε πως σημασία δεν έχει με ποιο νόμισμα θα είναι φτωχός ο λαός, και πως και αυτή η επιλογή εξυπηρετεί επιχειρηματικά και κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Θανάση Παφίλη, η κατάθεση ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης για τη «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)».