Την άποψη πως η υπογραφή του μνημονίου αλλά και ο εκβιαστικός τρόπος που επιβάλλεται στον ελληνικό λαό από τους δανειστές αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κοινωνική γενοκτονία του ελληνικού λαού εξέφρασε, με τον συνήθη μαχητικό τρόπο, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την έγκριση της συμφωνίας με τους δανειστές.

Αρχίζοντας την ομιλία της αρχικά ευχαριστώντας τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ τον κ. Μποχοσλάφσκι ο οποίος παρενέβη με δημόσια έκκλησή του ώστε να προστατευθεί ο ελληνικός λαός αλλά και τον κ Ερίκ Τουσέν , τον ειδικό ερευνητή του δημόσιου χρέους που προτρέπει στην διαγραφή του χρέους χαρακτηρίζοντας το επονείδιστο, ανέφερε πως «με έναν ωμό εκβιασμό προερχόμενο από την Ε.Ε. καλείται η βουλή μέσα σε 2,5 ώρες, χωρίς ουσιαστική συζήτηση, να επικυρώσει την υποθήκευση δημόσια περιουσίας, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, την αναδοχή του συνόλου του χρέους, την αναγνώριση των συνολικών υποχρεώσεων , την περαιτέρω αποδοχή των περικοπών των συνταξιούχων που είχαν κριθεί αντισυνταγματικές, την περαιτέρω περικοπή δημοσίων δαπανών αν και κινούνται πάνω από το γενικό μέσο όρο και όλα τα υπόλοιπα που προϋποθέτει η συμφωνία.

Η κ. Κωνσταντοπούλου μάλιστα υπογράμμισε πως αν το νομοσχέδιο το έφερναν «οι μνημονιακές δυνάμεις του τόπου θα απεύθυνε στη Βουλή έναν καταγγελτικό λόγο , τώρα όμως που το φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που δεν πιστεύει πως τα μνημόνια είναι το φάρμακο για την κοινωνία δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται καθώς και πως ο ο πρωθυπουργός υπέστη έναν στυγνό εκβιασμό» Τόνισε μάλιστα πως αν σήμερα υποκύψουμε στον εκβιασμό είναι βέβαιο ότι στο μέλλον τίποτα δεν θα εμποδίζει να συμβεί ξανά.

Ταυτόχρονα συμπλήρωσε πως το Κοινοβούλιο πρέπει να αποτρέψει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης, θέλουν να μας βάλουν να λέμε τα αντίθετα από αυτά για τα οποία έχουμε αγωνιστεί.

Όπως είπε «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ο λαός μίλησε και είπε ένα μεγάλο «όχι» στα τελεσίγραφα και στα μνημόνια, γι αυτό τον λόγο δεν έχουμε δικαίωμα το «όχι» του λαού να το κάνουμε «ναι» με την ψήφο μας, έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ετυμηγορία του αλλά και την εξουσία μας πηγάζει από αυτόν».

«Κάποιοι έχουν το θάρρος να μιλήσουμε για το λόμπι της δραχμής, ας μιλήσουμε για το λόμπι του Σημίτη και του εκσυγχρονισμού. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο λαός στηρίζει το «όχι» στη σημερινή ψηφοφορία. Αν για κάποιους το ερώτημα είναι βαρύ αξίζει να αναλογιστούμε ότι στην ιστορία μας υπήρξαμε άνθρωποι που ανέλαβαν ευθύνες » κατέληξε η κα Κωσνταντοπούλου.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ