Κουτσούμπας: Πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα

«Το ΚΚΕ σταθερά υπερασπίζεται την άποψή του και προειδοποιεί: Και με την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, σαν αυτή των 47 σελίδων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, και με το επίσης πιθανό σταμάτημα των διαπραγματεύσεων σε λογική ρήξης με τους δανειστές και διπλού νομίσματος για τη χώρα, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, σε εκδήλωση για την νέα έκδοση των Θέσεων του ΚΚΕ κατά των ναρκωτικών.

«Τα μέτρα που θα πάρει και στη μια και στην άλλη περίπτωση η κυβέρνηση, θα είναι σκληρά για το λαό και «χαράς ευαγγέλια» για το μεγάλο κεφάλαιο, για τους λίγους που εκμεταλλεύονται το λαό. Και οι δύο εκδοχές έχουν φορολογικά βάρη για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, μέτρα για το ασφαλιστικό, τα εργασιακά δικαιώματα και άλλα» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας, ανέφερε ότι «ο δρόμος αυτός που του προτείνουν και οι σημερινοί κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι προηγούμενοι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είναι χωρίς διέξοδο για το λαό. Κι αυτό, γιατί ούτε οι μεν ούτε οι δε αμφισβητούν την ΕΕ, το χρέος, τον καπιταλιστικό δρόμο, την εξουσία του κεφαλαίου».

«Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα στην ελληνική κοινωνία που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και η πρότασή του πατάει στις οικονομικές ανάγκες του λαού, στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, στην ευημερία του. Κι αυτό προϋποθέτει ρήξη και αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός, μονομερή διαγραφή του χρέους – και το λαό μας πραγματικά στην εξουσία» κατέληξε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.