Έρχεται το Peugeot 308 GTi (εικόνες+video)

Με δύο εκδόσεις 270 και 250 ίππων στα 1.6 λίτρα έρχεται το 308 GTi, το οποίο ανέλαβε να εξελίξει η Peugeot Sport.

Με σημερινή της ανακοίνωση η Peugeot έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το επερχόμενο 308 GTi, το οποίο θα εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6 λίτρων THP, ο οποίος θα αποδίδει 250 και 270 ίππους. Η δεύτερη και πιο δυνατή εκδοχή θα διαθέτει στάνταρ και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen.

Την εξέλιξη του αυτοκινήτου ανέλαβε το sport τμήμα της Peugeot με την τεράστια αγωνιστική εμπειρία και φυσικά δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Ο κινητήρας, προδιαγραφών Euro6, διαθέτει σφυρήλατα πιστόνια αλουμινίου και ειδική λίπανση υπό πίεση για μέγιστη αξιοπιστία, ενώ η σχέση βάρους ισχύος είναι κορυφαία, με μόλις 4,46 κιλά/ίππο που σημαίνει ότι το κορυφαίο 308 θα μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,0 δλ. και θα έχει τελική 250 χλμ./ώρα/.  Ωστόσο, ο νέος κινητήρας είναι ένας από τους πιο οικονομικούς στην κατηγορία του, με μέση κατανάλωση μόλις 6,0 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 139 γρ./χλμ.

Αμφότερες οι εκδόσεις ισχύος συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει στο αμάξωμα για αύξηση της ακαμψίας του, ενώ έχουν αλλάξει ελατήρια, αμορτισέρ, δοκοί στρέψης και η γεωμετρία των τροχών εμπρός. Εκτεταμένες αλλαγές έχουν γίνει και στην εμφάνιση, με διαφορετικούς προφυλακτήρες εμπρός – πίσω, μάσκα και διπλή απόληξη της εξαγωγής. Οι ζάντες ανάλογα με την έκδοση είναι διαμέτρου 18 ή 19 ιντσών, ενώ τα φρένα περιλαμβάνουν δίσκους εμπρός 380 χιλ και 268 πίσω.

Στο εσωτερικό τα μπάκετ καθίσματα δίνουν τον τόνο, ενώ και οι χρωματισμοί είναι έντονοι και δυναμικοί. Μέσω του διακόπτη Sport ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την πιο δυναμική ρύθμιση των παραμέτρων του κινητήρα, ενώ, παράλληλα, τα όργανα αλλάζουν φωτισμό από λευκό σε κόκκινο και εμφανίζονται επιπρόσθετες ενδείξεις, όπως ισχύς, ροπή, πίεση turbo και τέλος διαμήκης και εγκάρσια τιμή επιτάχυνσης. Για όσους από τώρα ανησυχούν σχετικά, το σύστημα ελέγχου της δυναμικής συμπεριφορά του αυτοκινήτου, το ESP, θα μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως…

2015-peugeot-308-gti-confirmed-will-have-250-or-270-hp-87627_1peugeot-308-r-concept-02-1024x768Πηγή: gazzetta.gr