Πάλι 1-2 η Mercedes, ο Ρόσμπεργκ μεγάλος νικητής

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκλεψε την πρωτιά από τον Λιούις Χάμιλτον στην εκκίνηση, τη διατήρησε μέχρι το τέλος και πανηγύρισε την τρίτη νίκη του στη σεζόν. 1-2 για τη Mercedes, στο βάθρο και πάλι η Williams με τον Μάσα. Τρομακτικό ατύχημα με Ραϊκόνεν, Αλόνσο στον πρώτο γύρο.

Τρομακτικό ατύχημα και αυτοκίνητο ασφαλείας

Με το τρομακτικό ατύχημα μεταξύ Κίμι Ραϊκόνεν και Φερνάντο Αλόνσο στην τρίτη στροφή στον πρώτο γύρο, ξεκίνησε ο αγώνας της Αυστρίας στο Σπίλμπεργκ.

Ο Ισπανός χτύπησε στο πίσω μέρος τον Iceman και οι δυο τους κατέληξαν στις μπαριέρες, με τη McLaren να σκαρφαλώνει πάνω στη Ferrari. Αμφότεροι κατάφεραν να βγουν αλώβητοι από τα μονοθέσιά τους, όμως το συμβάν έφερε με το… καλημέρα το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, το οποίο έμεινε εκεί για έξι γύρους.

Μπροστά ο Ρόσμπεργκ και χαλαρή νίκη

Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκανε καλή εκκίνηση και κατάφερε να περάσει τον Λιούις Χάμιλτον στην πρώτη στροφή. Ο Γερμανός δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και έφτασε σε μία χαλαρή νίκη, παρά την προσπάθεια του Βρετανού να διατηρηθεί κοντά του και να μειώσει τη διαφορά στο φινάλε. Έτσι, έμεινε δεύτερος, έκανε το 1-2 για τη Mercedes και είδε τη διαφορά στη βαθμολογία να… ψαλιδίζεται.

Από εκεί και πέρα, στο βάθρο είδαμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά μία Williams. Στο Σπίλμπεργκ ήταν ο Φελίπε Μάσα που ανέβηκε στο πόντιουμ, αφού εκμεταλλεύτηκε το καταστροφικό πιτ στοπ του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής καθυστέρησε αρκετά, καθώς οι μηχανικοί της Ferrari αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον πίσω δεξί τροχό.

Βέβαια, ο Γερμανός ανέκαμψε το χαμένο έδαφος, πίεσε στο τέλος, αλλά δεν κατάφερε να περάσει τον Βραζιλιάνο, με αποτέλεσμα να μείνει τέταρτος. Ακολούθησαν οι Βαλτέρι Μπότας, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Παστόρ Μαλντονάντο, Μαξ Φερστάπεν. Μάλιστα, για τους δύο τελευταίους αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν μία επεισοδιακή μάχη με λάθη επί λαθών, τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν ένα δεύτερο ατύχημα.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρεζ, Ντάνιελ Ρικιάρντο, ενώ πλην των Ραϊκόνεν, Αλόνσο, εγκατέλειψαν και οι Ρομάν Γκροζάν, Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ Τζένσον Μπάτον, Γουίλ Στίβενς. Τέλος, να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη σερί διπλή εγκατάλειψη για τη McLaren, αφού οι πιλότοι της δεν κατάφεραν να τερματίσουν ούτε στον Καναδά.

Έπειτα, λοιπόν, από το πέρας οχτώ Γκραν Πρι, ο Χάμιλτον εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία με 169 βαθμούς, με τον Ρόσμπεργκ να μειώνει στους 10 με 159 και τον Φέτελ να είναι πιο πίσω στους 120. Στους κατασκευαστές η Mercedes εκτοξεύτηκε στους 328, με τη Ferrari να βρίσκεται στους 192 και τη Williams να είναι τρίτη στους 129.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ρόσμπεργκ Mercedes Νικητής

Χάμιλτον Mercedes +8.800

Μάσα Williams +17.573

Φέτελ Ferrari +18.181

Μπότας Williams +53.604

Χούλκενμπεργκ Force India +64.075

Μαλντονάντο Lotus +1 γύρο

Φερστάπεν Toro Rosso +1 γύρο

Πέρεζ Force India +1 γύρο

Ρικιάρντο Red Bull +1 γύρο

Νασρ Sauber +1 γύρο

Κβιάτ Red Bull +1 γύρο

Έρικσον Sauber +2 γύροι

Μέρχι Marussia +3 γύροι

Εγκατέλειψαν

Γκροζάν Lotus 37ο γύρο

Σάινθ Τζούνιορ Toro Rosso 38ο γύρο

Μπάτον McLaren 10ο γύρο

Στίβενς Marussia 2ο γύρο

Ραϊκόνεν Ferrari 1ο γύρο

Αλόνσο McLaren 1ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 169

Ρόσμπεργκ 159

Φέτελ 120

Ραϊκόνεν 72

Μπότας 67

Μάσα 62

Ρικιάρντο 36

Κβιάτ 19

Χούλκενμπεργκ 18

Γκροζάν 17

Νασρ 16

Πέρεζ 13

Μαλντονάντο 12

Φερστάπεν 10

Σάινθ Τζούνιορ 9

Έρικσον 5

Μπάτον 4

Αλόνσο 0

Μέρχι 0

Στίβενς 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 328

Ferrari 192

Williams 129

Red Bull 55

Force India 31

Lotus 29

Sauber 21

Toro Rosso 19

McLaren 4

Marussia 0

Πηγή: gazzetta.gr