Νέα Δημοκρατία: H συμφωνία να περιλαμβάνει δέσμευση των εταίρων για το χρέος

Την ανάγκη η κυβέρνηση να διαμορφώσει μια «βιώσιμη και αναπτυξιακή συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μας, για να αρθεί η αβεβαιότητα και η ασφυξία στην οικονομία και να αποτραπεί η εθνική καταστροφή» επισημαίνει εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, τονίζοντας πως τέτοια συμφωνία «δεν είναι η φοροκαταιγίδα των 8 δισ. ευρώ που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας».

Σε δήλωσή του, σχετικά με το χρέος και το «Αναπτυξιακό Πακέτο Γιούνκερ» επισημαίνει πως «η συμφωνία πρέπει να συμπεριλαμβάνει και την υλοποίηση των δεσμεύσεων των εταίρων μας για οριστική διευθέτηση του ζητήματος του δημοσίου χρέους στο πλαίσιο των αποφάσεων του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012 και Μαΐου 2014 που εμείς έχουμε ήδη εξασφαλίσει».

Ο κ. Καραγκούνης τονίζει πως η Ελλάδα «πρέπει να προχωρήσει το «Αναπτυξιακό Πακέτο Γιούνκερ», που φτάνει τα 315 δισ. για ολόκληρη την Ευρώπη και το μερίδιο της Ελλάδας φτάνει στα 35 δισ. μέχρι το 202ο» τα οποία, όπως λέει είχε ήδη εξασφαλίσει η κυβέρνηση της ΝΔ από το Νοέμβριο του 2014. Ο κ. Καραγκούνης εκφράζει την ελπίδα «ο κ. Τσίπρας, να αντιληφθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, ότι άλλο πράγμα «συμφωνία» που προστατεύει την κομματική του πελατεία και άλλο πράγμα συμφωνία που δεν στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, διευθετεί το δημόσιο χρέος και, σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δίνει αναπτυξιακή προοπτική στην Πατρίδα».