Τσίπρας: «Αν δοθεί βιώσιμη λύση ακόμα και στο και 5, θα την πάρουμε»

Για τον Γιάννη Βαρουφάκη και το αν διατηρεί την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του, ρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

«Εάν είχε απολέσει την εμπιστοσύνη μου, δεν θα ήταν στη θέση του σήμερα. Συνεχίζω να τον στηρίζω. Έδωσε δύσκολη μάχη σε συνθήκες αντίξοες. Από την πρώτη στιγμή έγινε το κόκκινο πανί. Όλοι μας κι εγώ πρώτος έχουμε αδυναμίες, αλλά από την πρώτη στιγμή στοχοποιήθηκε ο υπουργός των Οικονομικών», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Το δημοψήφισμα δεν έρχεται να διαιρέσει, αλλά να ενώσει τον λαό. Εάν ο λαός θέλει ένα πρωθυπουργό ταπεινωμένο και εξευτελισμένο, ας διαλέξει κάποιον. Δεν είμαι εγώ», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «ήρθαμε εδώ για να αλλάξουμε τα δεδομένα εξουσίας. Προτεραιότητά μας η τήρηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως οι δανειστές «απέναντι στην ελληνική ετυμηγορία θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν».

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα βρίσκεται και την επόμενη μέρα τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Ζητάμε βιώσιμη λύση, αν δοθεί ακόμα και στο και 5, θα την πάρουμε», τόνισε.

«Έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας. Το δίκιο. Αν νικήσουμε το φόβο δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός.