1ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ «I HAVE A DREAM: ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ»

1,2,3 Ιουνίου 2015, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

 Η σύνθεση της κοινωνίας μας έχει αλλάξει. Έχουν προστεθεί νέα μέλη διαφορετικών θρησκειών και διαφορετικών εθνικοτήτων και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανάγκη αρμονικής συνύπαρξης κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη για να πάμε μπροστά ως κοινωνία και για να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας ……….Ενωμένοι.

Το Πολιτιστικό Κέντρο ANASA, το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΠΟΛΥΡΙΖΟΝ σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS, διοργανώνουν το 1ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ «Ι HAVE A DREAM: ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ» τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 στηνΤεχνόπολη. 

Πρώτος στόχος είναι η δημιουργία μιας ενωτικής πλατφόρμας για τη δεύτερη γενιά, που θα ενδυναμώσει και θα συσπειρώσει ισότιμα τις οργανώσεις & ομάδες τόσο των νέων, όσο και των γηραιότερων μεταναστών/τριών, αλλά και των σχετικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αλληλέγγυων, σε ένα πλαίσιο πολυπολιτισμικής δημιουργικής κοινωνίας. Έτσι, θα υπάρχει, σε τακτική βάση και σε πολλαπλά επίπεδα, μια εποικοδομητική και βιώσιμη συνεργασία με συγκεκριμένο πλαίσιο για πιο δυναμική και αποτελεσματική κοινή δράση και θεσμική πίεση για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων της δεύτερης γενιάς.

Γνώμονας είναι ο κοινός σκοπός: η προάσπιση των δικαιωμάτων της δεύτερης γενιάς, η αποδοχή και οι ίσες ευκαιρίες στην πράξη. Προς την κατεύθυνση αυτή διοργανώνεται ανοιχτή συζήτηση τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015, ώρες 15:00-18:00 στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με καλεσμένες όλες τις σχετικές οργανώσεις που έχουν συμβάλει ενεργά σε αυτό το ζήτημα.

 

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου στο Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS, ώρες 20:00-21:30, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Κοινωνική Οικονομία – Εναλλακτική Λύση» (σκηνοθεσία Σοφίας Παπαχρήστου), το οποίο παρουσιάζει καλά παραδείγματα διαφορετικών μορφών συνεταιριστικών επιχειρήσεων σε 6 ευρωπαϊκές χώρες.

 

Την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Ιουνίου, ώρες 10.00-14.00, διοργανώνονται  εκπαιδευτικά εργαστήρια κοινωνικής επιχειρηματικότητας με ειδικούς που θα απευθύνονται σε νέους/ες δεύτερης γενιάς, μετανάστες/στριες και πρόσφυγες που επιθυμούν να αναπτύξουν βιώσιμη επιχειρηματικότητα μέσω κοινωνικών συνεταιρισμών. Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στην Πλαταιών και Σφακτηρίας 23, Κεραμεικός.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 15 Μαΐου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Πολιτιστικό Κέντρο ANASA, e-mail: [email protected], τηλ.: 6932382313.

2015-06-01-I-have-a-dream-poster