To 9ο Outview Film Festival ξεκινά στην Αθήνα

To Outview Film Festival 2015 έρχεται στα γνωστά του στέκια και από 7 Μαίου μέχρι 15 Μαίου κάνει στάση στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, στο Γκάζι, για την 9η διοργάνωσή του.

Η πολυβραβευμένη ταινία PRIDE θα είναι η επίσημη Ταινία Έναρξης του Outview Film Festival 2015 στις 7 Μαΐου 2015 στις 20.30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας , η ταινία που βραβεύτηκε με το Queer Palm στο φεστιβάλ Καννών 2014 και που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.

Πρόκειται για μια ταινία για τους αγώνες των LGBT ακτιβιστών στη Βρετανία του 1984, που εστιάζει στο πώς η σύνδεσή τους με τους υπόλοιπους αγώνες της εργατικής τάξης (συγκεκριμένα τους ανθρακωρύχους) συνέβαλε στην ωρίμανση και μεγαλύτερη επιτυχία των δικών τους διεκδικήσεων.

Για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι η φετινή αφίσα, που φιλοτέχνησε η ομάδα Cabine (www.cabine.co.uk) για το φεστιβάλ, έχει άμεση σχέση με την εναρκτήρια ταινία.
Την ταινία θα προλογίσει ο Γιώργος Καπουτζίδης μαζί με συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς «Εθνική Ελλάδος».

Και για το κλείσιμο του Φεστιβάλ έχουμε την προβολή της ιστορικής ταινίας “Johan: Mon été 75”, την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 18.30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, στα πλαίσια του αφιερώματος στο γαλλικό gay porn σινεμά της δεκαετίας του ’70, ενώ υποδέχεται ως καλεσμένο του φεστιβάλ τον Philippe Vallois!

O πρωτοπόρος Γάλλος σκηνοθέτης θα είναι παρών για μια συζήτηση μετά το πέρας της προβολής -και θα τον παρουσιάσει ο “δικός μας” Πάνος Χ. Κούτρας, που είχε και εξαρχής την ιδέα για την επίσκεψή του στην Ελλάδα!

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Outview Film Festival μπορείτε να βρείτε στο :http://outview.gr

07 Μαΐου 2015
Έως 15 Μαΐου. Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Μετρό Κεραμεικός).

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ ανά προβολή, ημερήσιο: 8 ευρώ, διαρκείας: 50 ευρώ

thumbnail