O Richard Dawkins τουιτάρει Κώστα Γαβρά – Αφιέρωμα στις Κάννες

Ο Παρθενώνας του Κώστα Γαβρά, ξανά στο προσκήνιο, μέσω TWITTER

Η ταινία του Κώστα Γαβρά που εξιστορεί μέσα σε λίγα λεπτά την ιστορία του μνημείου καθώς και τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς που υπέστη κατά τη διάρκεια των αιώνων , με τη φωνή της Λυδίας Κονιόρδου και την αφήγηση της κατάρας της Αθηνάς του Λόρδου Βύρωνα αναρτάται στο Twitter από τον Richard Dawkins , το διάσημο Βρετανό βιολόγο και συγγραφέα και τον πιο διάσημο άθεο του πλανήτη μας.

Ο διάσημος Βρετανός δημοσίευσε ένα σχόλιο για τα μάρμαρα του Παρθενώνα και ταυτόχρονα δημοσίευσε και το link της ταινίας του Γαβρά.

PARTHENON. Vandalised by Christians, Muslims and Elgin. What is the reason for not returning the Elgin Marbles?

174416g-poster

Οι Κάννες τιμούν τον Γαβρά:

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του «Cannes Classics», του τμήματος του Φεστιβάλ Καννών που κάθε χρόνο γιορτάζει την ιστορία του σινεμά με μια σειρά από αποκαταστημένα αριστουργήματα του παρελθόντος, απ” όλον τον πλανήτη. Φέτος ο Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, είναι ο επίτιμος καλεσμένος της συγκεκριμένης ενότητας, ενώ επίσης θα προβληθούν ταινίες της Ίνγκριντ Μπέργμαν, του Όρσον Γουέλς, αλλά και του Πορτογάλου κινηματογραφιστή Μανουέλ ντε Ολιβέιρα, ο οποίος έφυγε πριν μερικές ημέρες σε ηλικία 106 ετών.