Ένα από τα πιο συχνά γυναικεία παράπονα είναι πως οι άντρες δεν ακούν. Οι ειδικοί συστήνουν 4 τρόπους με τους οποίους μπορείς να τους αντιμετωπίσεις για να ακούσει τις θέσεις σου.

Κέρδισε την προσοχή του
Το να προσπαθήσεις να ξεκινήσεις ένα θέμα με τον σύντροφό σου τη στιγμή που εκείνος βλέπει την αγαπημένη του εκπομπή ή κάνει κάποια εργασία στο σπίτι είναι μια αναπαραγωγική προσπάθεια που δε θα φέρει καρπούς. Διάλεξε μια στιγμή της ημέρας όπου τίποτα δεν θα  μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον του. Κατά τη διάρκεια του δείπνου ή όταν έχετε βγει έξω για καφέ είναι πολύ καλές στιγμές.

Πήγαινε αμέσως στο ζητούμενο
Εμείς οι γυναίκες μπορούμε να περάσουμε αρκετή ώρα συζήτησης χωρίς να φτάσουμε στο κέντρο του προβλήματος. Πρέπει να μάθεις , όμως, να λες ακριβώς αυτό που θες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αν χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να πεις τη θέση σου μπορείς να τον έχεις αρκεί να μην επαναλαμβάνεις διαρκώς τις ίδιες προτάσεις.

Πες αυτό που θες
Μην ξεκινάς τις συζητήσεις σου  με τα «θεωρώ», «νομίζω» ή «κατά τη γνώμη μου» καθώς αυτά δεν εκφράζουν τα θέλω σου. Τέτοιες λέξεις αποτυπώνουν άποψη και με αυτά ουσιαστικά δε ζητάς αυτά που θες. Ακόμη απέφυγε τα «αλλά» γιατί όταν το χρησιμοποιείς είναι σαν να μειώνεις την ουσία όλων όσων είπες προηγουμένως.

Σταμάτα να μιλάς όταν ολοκληρώσεις τις θέσεις σου
Πολλές οι φορές οι γυναίκες συνεχίζουν μια συζήτηση ενώ έχουν ήδη εκθέσει όλες τις απόψεις τους. Όμως όσο συνεχίζουν ανοίγουν και άλλα θέματα που μπορούν να προκαλέσουν καβγάδες. Όταν λοιπόν ξεκαθαρίσεις τις απόψεις σου σταμάτησε.

Αν τηρήσεις τα παραπάνω θα ανακαλύψεις πως οι άντρες τελικά ακούνε!