Όσα ραντεβού κι αν έχεις βγει, πάντα το πρώτο έχει μια ιδιαίτερη γλύκα! Κατεβάζεις όλη τη ντουλάπα για να διαλέξεις τί θα φορέσεις ή ψάχνεις όλα τα πολυκαταστήματα για να αγοράσεις κάτι καινούριο και εντυπωσιακό, ετοιμάζεσαι με τις ώρες και πάντα έχεις αγωνία, αν θα καταφέρεις να τον γοητεύσεις… Μακάρι όλα τα ραντεβού να πήγαιναν τόσο καλά όσο τα πλάθουμε στο μυαλό μας… Όμως, επειδή δεν πρωταγωνιστούμε σε σαπουνόπερα, πολλές φορές μας βγαίνει ξινό! Δες ποιά είναι τα πιο έντονα σημάδια που σου υποδεικνύουν ότι αντί για welcome to my life πρέπει να πεις… goodbye my love, goodbye!

1. Δεν ήρθε να σε πάρει από το σπίτι ούτε σε γύρισε μετά
Ποιός άντρας που σε βλέπει σοβαρά δεν θα θέλει να σε περιποιηθεί όσο περισσότερο μπορεί στο 1ο ραντεβού; Όσο μοντέρνος κι αν είναι ένας άντρας, όταν ενδιαφέρεται, θα σου προτείνει να έρθει να σε πάρει από το σπίτι, και φυσικά θα φροντίσει να γυρίσεις ασφαλής πίσω μέσα στη νύχτα. Ο τύπος που θα σου πει «άφησα το αμάξι 5 στάσεις πιο πέρα και πήρα το μετρό ή το λεωφορείο για να μην ψάχνω πάρκινγκ» και σε παρατάει για να φύγει άρον άρον σαν τη Σταχτοπούτα, πριν τις 12, για να προλάβει το τελευταίο δρομολόγιο σίγουρα δεν αξίζει άλλο από το χρόνο σου!

2. Δεν κερνάει εκείνος
Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες, να υπάρχει capital control, να του έκλεψαν τη χρεωστική οι εξωγήινοι, αλλά επιβάλλεται ανά τους αιώνες ο άντρας να κερνάει τουλάχιστον στο πρώτο ραντεβού. Όσο φεμινίστρια κι αν είσαι θέλεις -ειδικά στην αρχή- να σου δείξει ότι δεν σε βλέπει σαν τον κολλητό του που βγήκαν για μπύρες και πλήρωσαν μισά μισά, αλλά ακολουθεί όλο το ρομαντικό πλαίσιο μιας ιδιαίτερης βραδιάς.

3. Είναι αγενής
Αν νομίζει ότι το να βρίσει τον παρκαδόρο, να μιλήσει ειρωνικά στη σερβιτόρα, να απαντήσει σκληρά στη μαμά του στο τηλέφωνο και γενικώς να «το παίζει», όταν απευθύνεται σε οποιοδήποτε άλλον γύρω του, θα τον ανεβάσει στα μάτια σου, μάλλον δεν έχει διαβάσει σωστά τον ορισμό του μπρουτάλ στο λεξικό. Το να φέρεται με αγένεια δεν τον κάνει το απόλυτο αρσενικό, αντίθετα σου δείχνει πώς θα συμπεριφέρεται και σε σένα μετά από μερικά ραντεβού.

4. Κοιτάζει όποια γυναίκα περνάει
Όλοι μπορεί να θαυμάσουμε κάτι όμορφο δίπλα μας, αλλά το να γυρίζει το κεφάλι του 180° σαν την πρωταγωνίστρια στην ταινία «Εξορκιστής» για να δει τη μινιφορούσα που περνάει, το να του μιλάς και να μην ακούει, γιατί χαζεύει την τύπισσα στο πίσω τραπέζι και γενικώς το ότι δεν του έχει ξεφύγει θηλυκό σε ακτίνα 2 km, δεν το λες και καλό δείγμα της αξιοπιστίας του. Φαντάσου τί θα κάνει, όταν δεν είσαι μπροστά.

5. Μιλάει για την πρώην
Είπαμε να ρωτήσετε διακριτικά ο ένας τον άλλο σε τί φάση είστε και πόσο καιρό είστε single, όμως αν βρει αφορμή για να κλαίγεται μισή ώρα για το πόσο τον πλήγωσε η πρώην του που την αγαπούσε κι αυτή τον πρόδωσε, κι αρχίσει να περιγράφει τι έκαναν μαζί ή ακόμη χειρότερα σε συγκρίνει μαζί της, μάλλον σημαίνει ότι δεν την έχει ξεπεράσει. Κι εσύ σίγουρα το τελευταίο που θέλεις είναι να γίνεις η stepping stone του, οπότε ξέρεις τί πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά που θα σου ζητήσει να βρεθείτε.

Μπορεί να σου φανεί σκληρό, να είχες φτιάξει σενάρια στο μυαλό σου ακόμη και για τις επόμενες κοινές σας διακοπές, όμως όλα αυτά μαζί και το καθένα ξεχωριστά δείχνουν με μαθηματική ακρίβεια ότι αυτός ο άντρας δεν είναι για σένα. Μπορεί να στενοχωριέσαι που ούτε αυτός είναι ο Ένας που ψάχνεις, όμως αν το σκεφτείς, είσαι τυχερή που το διέκρινες εξ αρχής. Στην τελική, αν ήταν αυτός o άντρας της ζωής σου, πώς θα μπορούσες να ξαναβγείς… «πρώτο ραντεβού»;