Γιατί το βραδινό σεξ κάνει καλό στην υγεία;

Ξέχνα το άγχος, τις υποχρεώσεις, το πρωινό ξύπνημα και βάλε κάθε βράδυ στο πρόγραμμα σου το σεξ! Διάβασε 9 λόγους να το κάνεις, και ξέχνα κάθε δικαιολογία:

1. Βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να παραμένει υγιές και σε εγρήγορση:

Συγκεκριμένα, μια έρευνα στο πανεπιστήμιο Wilkes της Πενσυλβάνια, απέδειξε πως το σεξ πολλές φορές την εβδομάδα συμβάλλει στην παραγωγή υψηλών επιπέδων ανοσοσφαιρίνης, ενός αντιγόνου που έχει ως βασική λειτουργία την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος από μολύνσεις και κρυολογήματα.

2. Διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την πίεση του αίματος:

Η υψηλή πίεση είναι υπεύθυνη για καρδιοπάθειες, ασθένειες των νεφρών ακόμη και εγκεφαλικά. Mια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biological Psychology αποκάλυψε πως το σεξ όταν συμβαίνει συχνά, επιτρέπει τη μείωση της διαστολικής αρτηριακής πιέσης. Ως δείγμα για την έρευνα λήφθηκαν υπόψιν απαντήσεις από ζευγάρια που μένουν μαζί και συνεπώς το τακτικό σεξ είναι μια πραγματικότητα για αυτά.

3. Πιο εύκολα χάνεις θερμίδες στο σεξ παρά με διάφορες δίαιτες:

Πολλοί παλεύουν να χάσουν θερμίδες με διάφορους τρόπους αλλά ο πιο αποτελεσματικός είναι το σεξ. Όσο και να μην γίνεται εμφανές, για κάθε μισή ώρα που αφιερώνει κανείς στο σεξ χάνει τουλάχιστον 144 θερμίδες, άρα όσο περισσότερο διαρκεί, τόσο περισσότερες θερμίδες χάνουμε.

4. Ανακουφίζει από το στρες και το άγχος:

O καθηγητής Ψυχολογίας Stuart Body από το πανεπιστήμιο της Δυτικής Σκωτίας, ισχυρίζεται σε έρευνά του, πως άνθρωποι που «έκαναν σεξ μια φορά τουλάχιστον ανά δύο εβδομάδες μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα στρεσογόνες καταστάσεις όπως για παράδειγμα, τις δημόσιες ομιλίες». Οπότε, όσο αυξάνεται η συχνότητα του σεξ τόσο πιο ήρεμοι θα αισθάνονται όλοι.

5. Πετάξτε τις αντιγηραντικές κρέμες:

Έρευνα που διεξήχθη στο βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου στη Σκωτία τάραξε τη μέχρι τότε κρατούσα άποψη. Μια ομάδα ερευνητών τοποθέτησε έναν μονόπλευρο καθρέφτη και παρακολουθούσε τους συμμετέχοντες που κάθονταν μπροστά από αυτόν. Οι ερευνητές μάντευαν την ηλικία κάθε ατόμου και οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως όσοι είχαν ενεργή σεξουαλική ζωή φαίνονταν από 7 έως 12 χρόνια νεότεροι από την πραγματική ηλικία τους. Μα πώς όμως συμβαίνει αυτό; Η εξήγηση είναι απλή. Το σεξ απελευθερώνει ορμόνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της νεότητας του δέρματος. Συγκεκριμένα τα οιστρογόνα βοηθούν στην απαλότητα του δέρματος. Και ποιος δεν θα το ήθελε αυτό;

6. Πιο «γλυκός» ύπνος:

Μπορεί οι περισσότεροι να νομίζουν πως οι ατελείωτες ώρες έντονης γυμναστικής είναι ο βασικός λόγος για καλύτερο ύπνο, όμως, κάνουν λάθος. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι εκείνες που στην πραγματικότητα, βοηθούν στην χαλάρωση του σώματος και την αποφόρτιση από το στρες. Τέλος, αυτές είναι και ο βασικός λόγος για καλύτερο και πιο ήρεμο ύπνο.

7. Ανακουφίζει από τους πόνους:

Οι ενδορφίνες, όπως η επινεφρίνη και η ντοπαμίνη οι οποίες κατακλύζουν το σώμα έπειτα από τον οργασμό είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για την ανακούφιση του σώματος από πόνους.

8. Στους άνδρες μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη:

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης αποκαλύπτει πως οι άνδρες που εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα ανήκουν στην κατηγορία ανδρών που είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη. Η ιστορία γίνεται ακόμη καλύτερη γιατί το σεξ δεν είναι το μόνο μέσο για να το πετύχουν αυτό.

9. Στις γυναίκες συμβάλλει στην ανακούφιση από κράμπες:

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί η επιστήμονας Cindy M. Meston, διευθύντρια στο Εργαστήριο Σεξουαλικής Ψυχοφυσιολογίας στο πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, «όταν μια γυναίκα φθάνει σε οργασμό, τότε η μήτρα της συστέλλεται με αποτέλεσμα να απαλλάσσει το σώμα από ουσίες που εν δυνάμει προκαλούν κράμπες» .