Ποια status πρέπει να καταργηθούν από το facebook;

Φαγητά, βαρύγδουπες δηλώσεις και υπερβολικές εκδηλώσεις αγάπης

Από τις πρώτες κιόλας στιγμές της ζωής μας στον πλανητη γη πασχίζουμε να κερδίσουμε την προσοχή και το θαυμασμό των άλλων. Μόνο που τότε μπορούμε να την έχουμε αβίαστα και γενναιόδωρα και μάλιστα χωρίς να δίνουμε τίποτα σε αντάλλαγμα. Αρκεί ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, μία αδέξια κίνηση, το να φάμε όλο μας το φαγητό ή να το να βάλουμε μερικούς, ακόμα και άναρθρους, φθόγγους στην σειρά. Και να. Όλοι μας αγαπάνε, μας φροντίζουν με βασιλικές τιμές, συμμερίζονται τις ανάγκες μας και είναι επιεικείς ακόμα και με τις πιο δυσαρεστες πλευρές μας.

Και μετά μεγαλώνοντας, τα πράγματα κάνουν στροφή 180 μοιρών. Όλοι έχουν απαιτήσεις από εμάς και οι υποχρεώσεις μας αυξάνονται.
Ευτυχώς, για εμάς, το Φεβρουάριο του 2004 (τότε τοποθετείται η αρχή του Facebook), ήρθε στη ζωή μας το Facebook, και βρήκαμε τον προσωπικό εκθεσιακό μας χώρο. Το γεμίζουμε με φωτογραφίες, τραγούδια, με αστεία, κατηγορηματικά ή αυτοαναφορικά στάτους ή αξίες και πεποιθήσεις που θα θέλαμε να εμφυσήσουμε και στους «φίλους» μας ώστε οι άλλοι να μας λένε τι ωραίοι που είμαστε ή τι καλά που τα κάνουμε όλα.
Πραγματικά όμως τώρα. Είναι κάποια ποστ πάνω στα οποία δεν θέλουμε να ξαναπέσουμε κάνοντας scroll down. Είναι αυτά που πρέπει να καταργηθούν.

1. Υστερικές εκδηλώσεις αγάπης στο άλλο σου μισό/έρωτα της ζωής σου/άγγελό σου/ αντρούλη σου

Η αυθεντικότητα του έρωτά σας έγκειται στο να μπορείτε να την αναγνωρίστε εσείς οι δύο και να  νιώθετε αυτά τα μεγάλα συναισθήματα που δεν μπορείτε να συγκρατήσετε όταν είστε οι δυο σας. Για τους υπόλοιπους είναι Too. Much. Information.

2. Στάτους που δηλώνουν ότι δεν κάνέις τίποτα 

«Αράζοντας στον καναπέ with my girls». Άραγε να έχουν ξαανυφανθεί τέτοιες ξεχωριστές συγκυρίες δεύτερη φορά;
3. Να κανονίζεις τι θα κάνεις

«Τι ώρα θα έρθεις από εδώ;» και απο κάτω ακολουθεί ένα ποτάμι από σχόλια που εκβάλει στον Ατλαντικό μάλλον. Ενδιαφέρει κανέναν;

Internet Cat Video Festival animated GIF 4. Τα παθητικά επιθετικά κατηγορητήρια προς οποιαδήποτε κατάσταση ή πρόσωπο που σε δυσαρέστησε με φράσεις-υπονοούμενο»Δεν μπορώ να πιστέψω όσους το παίζουν φίλοι σου και σε μαχαιρώνουν πισώπλατα». Γιατί δεν τους κάνεις και tag; Είναι πιο ειλικρινές. Μέχρι και ο Chris Hemsworth στεναχωριέται.

chris hemsworth animated GIF 5. Φωτογραφίες με κάθε πιθανή στιγμή από τη ζωή ενός μωρού 

Συγχαρητήρια. Το 3χρονο μωρό/ανιψάκι/ξαδερφάκι σου παίζει/τρώει/ κοιμάται. Είναι πράγματι συγκλονιστικό

6. Αυτά που τρως

Πρωινά, σουπερ τροφές, αποτυχημένες προσπάθειες να φωτογραφίσεις από κοντά ένα σοκολατένιο κέικ ή πρότζεκτ όπως smoothie challenge και fruit week.

7. Καλωσορίσματα στην κάθε εποχή

Πόσα quotes «Welcome Spring» και «Please be good» και πόσες ανθισμένες αμυγδαλιές  να σηκώσει ένα wall;

8. Ειδική μνεία για το πιο cheesy και άχρηστο πράγμα στο σύμπαν. Στη μάστιγα που λέγεται «Keep Calm.