Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο West of Scotland στην Βρετανία ζήτησαν από 323 γυναίκες να θυμηθούν προηγούμενες σεξουαλικές επαφές τους. Τις ζήτησαν να περιγράψουν τις πρόσφατες σεξουαλικές τους συνήθειες και συμπεριφορές, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι για εκείνες η κολπική διείσδυση του πέους και άλλες σεξουαλικές πράξεις. Τις ρώτησαν επίσης αν το μήκος του πέους επηρεάζει την ικανότητά τους να φτάσουν σε οργασμό με κολπική διέγερση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, έδειξαν πως οι γυναίκες που έχουν συχνούς κολπικούς οργασμούς είναι πιο πιθανό από ότι άλλες γυναίκες να φτάνουν πιο εύκολα στην “κορύφωση” στην σεξουαλική επαφή όταν ο σύντροφός τους έχει πιο μεγάλο πέος.

Ο επικεφαλής της έρευνας, είπε μάλιστα πως και οι γυναίκες που έχουν την τάση να προτιμούν την κολπική διείσδυση του πέους περισσότερο από κάθε άλλο είδος σεξουαλική επαφής, υποστηρίζουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δηλαδή ότι το μέγεθος του πέους μετράει στο σεξ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι οι γυναίκες που ανέφεραν υψηλότερο αριθμό κολπικών οργασμών κατά τον τελευταίο μήνα ήταν πιο πιθανό να πουν ότι το μεγαλύτερο μέγεθος του πέους στον άντρα είναι και προτιμότερο για εκείνες.