Η Ferrari θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να αποκτήσει από τη Williams τον Μπότας, που προορίζεται να αντικαταστήσει τον Ραϊκόνεν!

«Πωλείται, αλλά σε τσουχτερή τιμή»! Αυτή είναι ουσιαστικά η απάντηση της Williams σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport στην κρούση της Ferrari, για να εντάξει στο δυναμικό της τον Βαλτέρι Μπότας. Οι Ιταλοί αναφέρουν συγκεκριμένα, ότι η Williams ζητά 18,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να σπάσει το συμβόλαιο με τον Μπότας και να μείνει ο 25χρονος Φινλανδός ελεύθερος, για να υπογράψει στη Scuderia.
Φημολογείται, ότι η Ferrari έχει προτείνει ήδη 12 εκατ. ευρώ για τον Μπότας, όμως η Williams ζητά περισσότερα χρήματα. Μάνατζερ του νεαρού πιλότου είναι ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes και συνιδιοκτήτης της Williams, Τότο Βολφ. Ο Αυστριακός όχι μόνον δεν απέκλεισε μία μεταγραφή του πελάτη του στη Ferrari, αλλά εκτίμησε, ότι οι πιθανότητες για μία συμφωνία είναι ‘’fifty-fifty’’.
Ο οδηγός της Williams προορίζεται για αντικαταστάτης του συμπατριώτη του Κίμι Ραϊκόνεν. Η οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του Iceman με τη Ferrari λήγει στα τέλη του μηνός και όλα δείχνουν, ότι η ιταλική ομάδα δεν πρόκειται να κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας, αλλά θα αναζητήσει κάποιον διάδοχο για τον 35χρονο Φινλανδό.
Ο Κίμι επέστρεψε το 2014 στη Ferrari, δεν κατάφερε ωστόσο να πείσει ούτε πέρυσι στο πλευρό του Αλόνσο ούτε και εφέτος δίπλα στον Φέτελ. Κατά την τρέχουσα σεζόν έχει κερδίσει 76 βαθμούς και βρίσκεται πέμπτος στη γενική βαθμολογία, ενώ ο τέταρτος Μπότας έχει μαζέψει έναν βαθμό περισσότερο και ο έτερος πιλότος της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ, μετρά 135 βαθμούς.

Πηγή: gazzetta.gr