ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιλέγοντας πάγκο κουζίνας και επένδυση τοίχου

Στην ερώτηση του τι επιλέγουμε πρώτα, πάγκο ή επένδυση τοίχου στη κουζίνα…

ο πάγκος θα μπει πρώτος στην κατασκευή της κουζίνας και οι επιλογές μας είναι συγκριτικά περισσότερο περιορισμένες από τα υλικά επένδυσης τοίχου…

οπότε είναι φανερά πιο εύκολο και σωστό να διαλέξουμε ΠΡΩΤΑ τον πάγκο και ΜΕΤΑ να βρούμε το υλικό επένδυσης που θα ταιριάξει καλύτερα στον τοίχο μας.

ss_100476085
Μη διστάζετε να επιλέξετε χρώμα στον πάγκο. Έχοντας επιλέξει θαλασσί πάγκο, το οποίο κάνει όμορφη αντίθεση με τα γκρι ντουλάπια, οι ιδιοκτήτες ταιριάξανε πόμολα και ταπετσαρία τοίχου να το αναδείξουνε. Τα λευκά ντουλάπια τοίχου “χάνονται” ως συνέχεια του λευκού τοίχου. Μόνο τα τζάμια και πάλι επαναλαμβάνουν το θαλασσί του πάγκου. Το δάπεδο είναι ουδέτερο για να μην αποσπά την προσοχή μας.

1
Το πορτοκαλί είναι αρκετά έντονο αλλά ταιριάζει απόλυτα σε μια σύγχρονη κουζίνα. Εδώ η κουζίνα είναι ολόλευκη με το πορτοκαλί να δίνει ρεσιτάλ. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο όλοι οι πάγκοι να είναι το ίδιο χρώμα. Μπορεί ένας πάγκος να πάρει ένα έντονο χρώμα και τα υπόλοιπα να είναι λευκά, ή άλλο ουδέτερο ή χρώμα ίδιο με τα ντουλάπια.

turquoise-kitchen
Το χρωματιστό γυαλί είναι πολύ πρακτικό και δημοφιλή υλικό για τους τοίχους. Ο πάγκος είναι ένα σχεδόν λευκό quartz με πιτσιλιές από χρώμα όπου υπάρχει και το τουρκουάζ.

elmira-appliances
Με συσκευές έντονου χρώματος οι ιδιοκτήτες επέλεξαν ουδέτερους πάγκους, τονίζοντας όμως το χρώμα με το πλακάκι στους τοίχους.

18
Με έντονο πλακάκι με περίπλοκο σχέδιο καλύτερα είναι να επιλέγουμε κατά το πλείστον μονόχρωμο πάγκο.

2
Το έντονο λαχανί πράσινο πρωταγωνιστεί στην κουζίνα όπου το πλακάκι αποτελεί μια “ήσυχη” επανάληψη του με συμπληρωματικά χρώματα. Το υπόλοιπο είναι λευκό οπότε δε μας ζαλίζει. Λιτό και μοντέρνο.

3
Η μονοχρωμία στα έπιπλα και στον πάγκο μας επιτρέπει να “παίξουμε” με την επένδυση στον τοίχο και να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

4
Το πλακάκι της νησίδας χρησιμοποιήθηκε και στους τοίχους. Όταν επιλέγεται πλακάκι για τον πάγκο, καλό είναι να προτιμάτε πλακάκια με μικρό αρμό για να μη λερώνει τόσο εύκολα.

5
Το πλακάκι στον πάγκο είναι από τα πιο ανθεκτικά υλικά. Αντέχει στα ζεστά και στο μαχαίρι. Συμβουλή: να κόβετε σε ξύλο κοπής, όχι για να προστατέψετε τα πλακάκια αλλά να προστατέψετε τα μαχαίρια!

της Lena Blonsky | σχεδιάστρια-διακοσμήτρια | lenablonsky.com | interiordesigners.gr