Αποκλειστικό: Φτιάξτε μια κουζίνα που να ξεχωρίζει!

Αν θέλετε να ξεφύγετε από το συνηθισμένο μοντέλο κουζίνας και να φτιάξετε κάτι ξεχωριστό (γιατί όπως και να το κάνουμε, επιθυμία όλων είναι να ξεχωρίσουμε, να φτιάξουμε κάτι που να εκδηλώνει αυτή τη μοναδικότητα) ακολουθήστε ένα από αυτά τα “κόλπα” και η επιτυχία σας είναι σίγουρη!

1. Αντί για το συνηθισμένο πλακάκι στη πλάτη του πάγκου, επιλέξτε κάτι γεωμετρικό, έντονο και που να κλέβει την προσοχή. Μπορείτε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα με ψηφιδωτό πλακάκι ή με την προσεκτική εφαρμογή χρώματος. (εικόνα πάνω)

2. Δώστε βάθος σε ανοιχτά ράφια βάφοντας την πλάτη τους με έντονο χρώμα. Συνεχίστε το ίδιο χρώμα στους τοίχους για εννιαίο αποτέλεσμα.

kitchen2

3. Η πλάτη πάγκου με μοτίβο “σαρδέλας” σε έντονο χρώμα δίνει ζωντάνια σε μια αδιάφορη κουζίνα. Προσέξτε τι χαρούμενη αντίθεση κάνουν τα κίτρινα σκεύη με το τουρκουάζ και λευκό πλακάκι.

kitchen3

4. Κάντε τη διαφορά με αυτοκόλλητα τοίχου! Σ’αυτή τη περίπτωση είναι και χρήσιμα!

kitchen4

5. Με τόσο ίνοξ που επικρατεί στη κουζίνα πια, επιθυμήσαμε τα παλιά ψυγεία που αποτελούσαν και τοίχο-μαγνήτης και χαρίζανε χρώμα και ζωή στολίζοντας τα συλλεκτικά μας μαγνητάκια και την ζωγραφική των παιδιών μας. Αντί αυτού μπορούμε να εγκαταστήσουμε έναν τοίχο μαγνήτη καλύπτοντας έναν τοίχο με φύλλο μετάλλου.

kitchen5

6. Η ταπετσαρία στην κουζίνα είναι ασυνήθιστη και αναπάντεχη. Προσέξτε να αντέχει στο “κλίμα” της κουζίνας και προτιμότερο είναι να μην μπαίνει πίσω από τις εστίες κουζίνας. Αν επιμένετε όμως, καλύψτε το σημείο/πλάτη αυτό με πλεξιγκλάς.

kitchen6

7. Θέλετε χρώμα ΚΑΙ ταπετσαρία; no problem. Συνδυάστε και τα δύο βάζοντας την ταπετσαρία στην πλάτη των ερμαριών και χρώμα επιλογής σας στους τοίχους.

kitchen7

8. Ταιριάξετε το ψυγείο με κάποιο χρώμα που υπάρχει στους τοίχους. Αυτή η μικρή κουζίνα σφύζει από προσωπικότητα!

kitchen8

9. Εφαρμόστε τσιμεντοκονία στους τοίχους και στα πατώματα με την κατάλληλη επικάλυψη ανθεκτική στη χρήση κιμωλίας! Εκτός από πρακτικά (γράφετε συνταγές, λίστες για ψώνια, τι να θυμηθείτε) τα παιδιά σας θα εκτονώνονται ευχάριστα!

kitchen9

10. Βάψτε καρώ το πάτωμα για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα!

kitchen10

11. Κοιτάξτε το ταβάνι! Αυτά τα πρεσαριστά φύλλα κασσίτερου χαρίζουν ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα στη κουζίνα σας!

kitchen11

Πήρατε έμπνευση; αν επιθυμείτε περισσότερες ιδέες, δημιουργική και τεχνική βοήθεια επικοινωνήστε με την

Lena Blonsky | interior decoration & design | email: [email protected] | www.lenablonsky.com | www.interiordesigners.gr