ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μερικές ιδέες διακόσμησης για την κρεβατοκάμαρα σας

Σε κάθε χώρο υπάρχουν κάποια πράματα που πολλές φορές τα παραβλέπουμε ενώ αυτές οι μικρές πινελιές είναι που κάνουν τη διαφορά….

1. Επιδείξετε τα αγαπημένα αντικείμενα σας

1 1a

Τα αγαπημένα σας κοσμήματα, φουλάρια, τσάντες, αρώματα κ.α. γίνονται διακοσμητικά αντικείμενα και έμπνευση για μια θεματική και χρωματική παλέττα στον πιο προσωπικό σας χώρο.

2. Μην ξεχνάτε το ταβάνι

27

Σκεφτείτε με προσοχή πως θα διακοσμήσετε το ταβάνι σας. Την επιλογή φωτισμού, αν θα φτιάξετε κάποια γύψινη ψευδοροφή με κρυφό φωτισμό, την ποιότητα της επιφάνειας, τον χρωματισμό του ή και κάποια τεχνοτροπία, και αν θέλετε κάποια κρεμαστά διακοσμητικά αντικείμενα. Μην ξεχνάτε ότι από το κρεβάτι θα βλέπετε πολύ το συγκεκριμένο ταβάνι!

3. Επιλέξτε την ατμόσφαιρα της κρεβατοκάμαρας σας

3

Αποφασίστε πρώτα τι ύφος θέλετε να έχει η κρεβατοκάμαρα σας και διακοσμήστε αναλόγως. Θέλετε να έχει ρομαντικό ύφος; μοντέρνο; κλασσικό; μπαρόκ (βαρύ), ή θηλυκό και ανάλαφρο;

4. Συνδυάστε διάφορες ποιότητες και υφές υφασμάτων

4

Ο χώρος της κρεβατοκάμαρας από φύση του είναι αισθησιακός. Διάφορες στρώσεις από λινό, μετάξι και βελούδο προσθέτουν ενδιαφέρον στον χώρο και στην αίσθηση της αφής μας από το να χρησιμοποιήσουμε μόνο χρώμα ως διακοσμητικό στοιχείο.

5. Επενδύστε σε μαξιλάρια

56

Κάντε μια συλλογή από μαξιλάρια σε διάφορα σχήματα, χρώματα, σχέδια και υφάσματα συνδυάζοντας μεγάλα και μικρά μοτίβα, κλάρες με γεωμετρικά σχέδια.

6. Αυτοσχεδιάστε στην διακόσμηση του κενού τοίχου

8

Κρεμάστε ένα όμορφο καπιτονέ πάπλωμα με όμορφα χρώματα και σχέδιο. Είναι μια εύκολη λύση για το κενό τοίχο πάνω από το κρεβάτι. Συμπληρώστε με κλινοσκεπάσματα που θα ταιριάζουν στο “έργο” για να “δέσει”

7. Χρησιμοποιήστε όμορφα μοτίβα σε διακοσμητικά αντικείμενα

9

Τα μοτίβα και οι ταπετσαρίες δεν είναι αποκλειστικά για τα κλινοσκεπάσματα. “Ενα μοντέρνο αμπαζούρ αποκτά άλλο ενδιαφέρον μ” ένα καινούριο καπέλο από εμπριμέ ύφασμα.

8. Μην ξεχνάτε την κλίμακα

10

Υπολογίστε το μέγεθος του φωτιστικού δίπλα στο κρεβάτι σας ανάλογα με το μέγεθος του κρεβατιού σας: Ένα κρεβάτι με ψηλό προσκέφαλο, κολόνες ή και ουρανό θέλει ένα μεγάλο φωτιστικό, ενώ ένα χαμηλό κρεβάτι, θέλει κάτι μικρότερο.

9. Δώστε προσοχή στο δάπεδο

11

Ένα χαρούμενο κίτρινο χαλί είναι σαν μια ηλιαχτίδα φωτός.

10. Στρώσεις χρώματος

12

Επιλέξτε το αγαπημένο σας χρώμα σε έντονη απόχρωση και χρησιμοποιήστε μια ποικιλία από τόνους και υφές του βασικού αυτού χρώματος για ενδιαφέρον και “σπάσιμο” της μονοχρωμίας.