ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πώς να αναμείξετε και να ταιριάξετε τα εμπριμέ σαν επαγγελματίας

Τα εμπριμέ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να δώσετε ζωή στη διακόσμηση ενός χώρου.

Ένα πολύχρωμο μοτίβο ίσως είναι ότι χρειάζεστε για να δώσετε νέα ζωή στο σπίτι σας.

Ωστόσο, η υπερβολική χρήση των εμπριμέ και μοτίβων μπορεί να μετατρέψει τον χώρο σας σε ένα μεγάλο καλειδοσκόπιο!

Εδώ θα σας καθοδηγήσω με μερικές συμβουλές για το πως ν’αναμείξετε και να ταιριάξετε τα εμπριμέ σαν επαγγελματίας.

9209863402_c39552f5d9_z

  • Επιλέξτε μια παλέτα χρωμάτων και τα μοτίβα

Ένας ασφαλής τρόπος για να πειραματιστείτε με τα σχέδια είναι να επιλέξετε μια παλέτα χρωμάτων και επιμείμένοντας σε αυτά τα χρώματα να πειραματιστείτε με τα μοτίβα και τα εμπριμέ σας. Για ένα καλό αποτέλεσμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον τρία διαφορετικά μοτίβα. Ο επιτυχής τρόπος ανάμειξης σχεδίων είναι να ποικίλλει η κλίμακα των μοτίβων από μικρά μέχρι μεγάλα.

Από τα τρία σχέδια, το ένα θα πρέπει να είναι μεγάλης κλίμακας σχέδιο/εμπριμέ που θα κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση στο χώρο. Το δεύτερο θα πρέπει να είναι σχεδόν το μισό του μεγέθους του και να έχει μερικά από τα ίδια χρώματα του πρώτου. Το τρίτο μπορεί να είναι παρόμοιο ή να εμπεριέχει δύο ή τρία από τα χρώματα των άλλων δύο σχεδίων. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα μοτίβα, αν θέλετε. Για να δημιουργήσετε αρμονία στο χώρο, θα πρέπει να αναμείξετε τα μεγέθη των μοτίβων, αλλά ν’αποφεύγετε να τοποθετείστε το ίδιο μοτίβο και στην ίδια κλίμακα το ένα δίπλα στο άλλο.

  • Δημιουργήστε μια ενιαία εικόνα

Για να μη συγκρούονται τα σχέδια μεταξύ τους δημιουργήστε μια ενιαία εικόνα. Ταιριάξετε τα σχέδια επιλέγοντας μια κοινή παλέτα χρωμάτων. Αντί να χρησιμοποιείτε παρόμοια σχέδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμα υφάσματα, αλλά να βεβαιωθείτε πως το χρώμα είναι παρόμοια σε όλα τα σχέδια. Εάν δεν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα, χρησιμοποιήστε διάφορους τόνους ουδέτερων χρωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, ο συνδυασμός των διαφόρων διαβαθμίσεων του ιδίου χρώματος σε ποικίλα σχέδια θα δημιουργήσει ένα όμορφο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

  • Ο ρόλος των υφασμάτων

Το ύφασμα παίζει επίσης έναν σημαντικό ρόλο στην ανάμιξη και ταίριασμα των σχεδίων. Η υφή των υφασμάτων βοηθάει στην συνταγή της ιδανικής μίξης ενός χώρου φορτωμένου με διάφορα σχέδια και μοτίβα. Στην πραγματικότητα, προσθέτοντας υφάσματα με διάφορες υφές είναι ένας πολύ αποτελεσματικός και ωραίος τρόπος ν’αναδείξετε τα σχέδια. Το ταίριασμα και ανάμειξη υφασμάτων διαφόρων υφής δεν έχει την ίδια βαρύτητα με την επιλογή κλίμακας και χρώματος σχέδιο, αλλά η επιδέξια χρήση υφών μπορεί να χαρίσει μια καλύτερη εμφάνιση στο σπίτι σας.

1. Ένας συνδυασμός υφών, εμπριμέ, και μοτίβων είναι ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσετε και να αλλάξετε την εμφάνιση του χώρου σας.

1

2. Διατηρήστε μια απλή παλέτα χρωμάτων όταν συνδυάζετε έντονα μοτίβα.

2

3. Χρησιμοποιήστε ένα κυρίαρχο χρώμα που να εμφανίζετε σε μικρές δώσεις σε όλα τα σχέδια/μοτίβα.

mixing-patterns-colors-traditional

4. Διάφορους τόνους του ίδιου χρώματος

mixing-patterns-desert-colors

5. Διατηρήστε το ίδιο θέμα σε όλους τους χώρους σας.

mixing-patterns-saturated-color

 

Πήρατε έμπνευση; αν επιθυμείτε περισσότερες ιδέες, δημιουργική και τεχνική βοήθεια επικοινωνήστε με την

Lena Blonsky | interior decoration & designer | email: [email protected] | www.lenablonsky.com | www.interiordesigners.gr