Φτιάξτε έναν πραγματικό τοίχο αναμνήσεων με φωτογραφίες στο χώρο σας (και όχι μόνο στο facebook)!

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε σπάνια πια εκτυπώνουμε τις φωτογραφίες μας. Συνήθως μένουν ξεχασμένες σε κάποιο αρχείο στον υπολογιστή, χάνονται στις δισκέτες ή στα κινητά…ή, το πολύ πολύ ανεβάζουμε καμιά καλή στο facebook!

Προτείνω λοιπόν να φτιάξετε έναν πραγματικό τοίχο αναμνήσεων στο δικό σας χώρο και να χαιρόσαστε εσείς οι ίδιοι τις όμορφες στιγμές σας…

…αλλά με αγάπη και προσοχή διότι το να τα κρεμάσετε όπως τύχει, χωρίς μελέτη και σχέδιο είναι σαν να σκορπάτε τα άχρηστα σας στον τοίχο.

Για ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα φυσικά είναι προτιμότερο να προσλάβετε έναν επαγγελματία. Αυτός μπορεί να είναι διακοσμητής που θα αναλάβει όλη την διαδικασία, ή φωτογράφο που θα εκτυπώσει σωστά τις επιλεγμένες φωτογραφίες σας, και να απευθυνθείτε σε εργαστήριο κορνίζας για τέλειο αποτέλεσμα.

Και πάλι βέβαια, αν πιάνουν τα χέρια σας, μπορείτε να αναλάβετε εσείς το έργο…

2

Ο τοίχος που διαλέγουμε συνήθως θα είναι σε χολ, σε κλιμακοστάσιο ή στη κρεβατοκάμαρα.

Επιλέγουμε τις φωτογραφίες και αποφασίζουμε σε ένα κοινό στοιχείο που θα τα δέσει. Αυτό μπορεί να είναι το να είναι όλες ασπρόμαυρες, ή το ίδιο μέγεθος, ή το πασπαρτού  να είναι ίδια, ή οι κορνίζες ίδιο χρώμα, μέγεθος ή τύπο.

3

Ο “ακατάστατος” αυτός τοίχος δημιουργήθηκε με ένα φύλλο μετάλλου και μικρά μαγνητάκια.

4

Παρόλο που οι πιο άνω κορνίζες διαφέρουν σε χρώμα, σε μέγεθος και σε τύπο, αναρτήθηκαν στο ίδιο ύψος δημιουργώντας μια λωρίδα που τραβάει το βλέμμα από την αρχή μέχρι το τέλος.

5

6

Capture

Μην ξεχνάτε τις εύκολες λύσεις που μας προσφέρουν οι ταινίες διπλής όψεως.

Εκτός από το όμορφο αποτέλεσμα, λένε πως η έκθεση προσωπικών φωτογραφιών στο σπίτι δίνει καλή ενέργεια 😉

Δείτε περισσότερες ιδέες  εδώ: interiordesigners.gr

της διακοσμήτριας Λένα Μπλόνσκι | interiordesigners.gr