Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ στην «πρόβα τζενεράλε»

Ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα την Ντνίπρο και έδειξε έτοιμος για τις αναμετρήσεις με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Ο «δικέφαλος του βορρά» εμφανίστηκε με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από ό,τι έδειξε στο ματς με την Μπόχουμ και είχε όρεξη και φρεσκάδα, σκορπίζοντας άνετα τη φιναλίστ του γιουρόπα λιγκ με σκορ 4-1.

Οι παίχτες του Τούντορ είχαν καλή κυκλοφορία μπάλας στο πρώτο μέρος, ενώ και οι κεντρικοί αμυντικοί δεν υπέπεσαν στα λάθη του προηγούμενου αγώνα, όντας πιο συγκεντρωμένοι. Πρωταγωνιστής του πρώτου 45λέπτου ήταν ο Λούκας. Ο μεσοεπιθετικός των Θεσσαλονικιών συμμετείχε σε κάθε τι καλό που δημιουργούσαν επιθετικά, ενώ είναι και ο παίχτης που άνοιξε το σκορ στο 31′ από γύρισμα του Τζαβέλλα.

Στο δεύτερο μέρος ο κροάτης τεχνικός διατήρησε τους 10 από τους 11 ποδοσφαιριστές του πρώτου ημιχρόνου, με μοναδική αλλαγή το Χαρίση στη θέση του Τζιόλη που πέτυχε και το 2-0 με κεφαλιά από στημένο του Κάτσε. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ στο 68′ με το Μυστακίδη, ο οποίος στο 76′ κέρδισε και την αποβολή του γκολκίπερ των Ουκρανών. Και αφού ο Τζαβέλλας είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι στο 79′, έξι λεπτά μετά ο «δικέφαλος του βορρά» πέτυχε και 4ο τέρμα με το Ρικάρντο Κόστα.

Το μόνο που κατάφερε η Ντνίπρο ήταν να μειώσει στο 89′ από λάθος της άμυνας της ελληνικής ομάδας.

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Κίτσιου(59′ Σκόνδρας), Κάτσε (66′ Μάρτενς), Τζιόλης (46′ Χαρίσης), Πέλκας, Λούκας (59′ Σαλπιγγίδης), Περέιρα (66′ Μυστακίδης), Μακ (59′ Κοροβέσης)

Ντνίπρο: Λαστούβκα (31′ Σελίκοφ), Μάτος, Τσεμπεριάνκο, Ντάγκλας, Γκουέι, Κανκάβα, Σελέζνιοφ, Κάλινιτς, Ματέους, Ροτάν, Μπρούνο Γκάμα