Η Γιουβέντους μετά από 12 χρόνια στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ (video)

Η εκπληκτική Γιουβέντους κατάφερε και απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης αποσπώντας ισοπαλία στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου 1-1 και πήγε στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και για ακόμη μια φορά η ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο την προηγούμενη σεζόν δεν το κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με τη Ρεάλ να είναι το φετινό θύμα. Επίσης η «Βέκια Σινιόρα» την προηγούμενη φορά που είχε ξαναφτάσει στον τελικό είχε αποκλείσει και τότε τη «Βασίλισσα».

Οι μερένχες όπως ήταν λογικό ξεκίνησαν πολύ δυνατά καθώς έπρεπε να πετύχουν τουλάχιστον ένα γκολ, αφού είχαν ηττηθεί στο πρώτο ματς και το πέτυχαν στο 23′ με -ποιον άλλο- τον Κριστιάνο Ρονάλντο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ. Στη συνέχεια συνέχισαν την πίεση οι παίχτες του Αντσελότι και έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, με τους Μπενζεμά και Μπέιλ να μη βρίσκουν στόχο ή να αποκρούει ο τεράστιος Μπουφόν.

Όλα αυτά άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το γκολ της ισοφάρισης από το «παιδί» των μπλάνκος, Άλβαρο Μοράτα στο 57′ και με την ίδια ευφυέστατη τακτική όπως του πρώτου αγώνα στο Τορίνο, εγκλώβισε το Ρονάλντο και την παρέα του που δύσκολα βρήκαν ευκαιρίες για ένα ακόμα γκολ που θε έστελνε το ματς στην παράταση. Εντωμεταξύ οι «μπιανκονέρι» έχασαν και αυτοί με τη σειρά τους μοναδικές ευκαιρίες να κλειδώσουν την πρόκριση σε τετ-α-τετ του Μαρκίζιο και σουτ από το σημείο του πέναλτυ από τον Πογκμπά, τις οποίες φάσεις εξουδετέρωσε ο Κασίγιας.

Με αυτόν τον τρόπο η κορυφαία ιταλική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα σε έναν μαγικό τελικό στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο με τον Τζίτζι Μπουφόν να επιθυμεί όσο τίποτε άλλο την πρώτη του κατάκτηση και το αξίζει περισσότερο από τον καθένα ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου.