LIVE: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 και αναζητά ακόμα μία νίκη που θα τον οδηγήσει στην κατάκτηση του τροπαίου μετά το 2012, ενώ οι «πράσινοι» παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να μειώσουν τη σειρά και να την οδηγήσουν ξανά στο ΟΑΚΑ.

Πεντάδα Ολυμπιακού: Mάντζαρης, Σπανούλης, Ντάρντεν, Πρίντεζης, Ντάνστον

Πεντάδα Παναθηναϊκού: Νέλσον, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης

Έναρξη αγώνα

Τέλος πρώτου δεκαλέπτου: 16-12

Ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα, σε ένα κατα τα άλλα ισορροπημένο ματς με κακά ποσοστά στην επίθεση και για τις δύο ομάδες.

Έναρξη δεύτερου δεκαλέπτου

Τέλος ημιχρόνου: 51-39

Οι «ερυθρόλευκοι» ανεβάζοντας την απόδοσή τους στο δεύτερο δεκάλεπτο και εκμεταλλεύοντας τα μειονεκτήματα του Παναθηναϊκού έχτισαν μια σημαντική διαφορά ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου. Μπροστάρης των γηπεδούχων είναι ο Πρίντεζης που έχει 10 πόντους και τον ακολουθεί ο Σπανούλης με 8 πόντους. Από τους «πράσινους» ζημιά έχουν κάνει οι Σλότερ (10 π.) και Γιάνκοβιτς (11 π.) κυρίως έξω από τα 6,75.

Έναρξη τρίτου δεκαλέπτου

Τέλος τρίτου δεκαλέπτου: 75-58

Ο Ολυμπιακός φοράει σχεδόν το στέμμα του πρωταθλητή, αφού η διαφορά έχει εκτοξευτεί στους 17 πόντους και η εικόνα δείχνει μη αναστρέψιμη. Με όπλο τους την άμυνα οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε εύκολα καλάθια με το Σπανούλη να σημειώνει 8 πόντους σε αυτή την περίοδο και να δίνει ρυθμό στους συμπαίχτες του.

Έναρξη τέταρτου δεκαλέπτου

Τέλος αγώνα: 93-74

Μεγάλος θριαμβευτής ο Ολυμπιακός που κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά το 2012, «σκουπίζοντας» τον Παναθηναϊκός στους τελικούς με 3-0, δείχνοντας πως είναι πολύ καλύτερη ομάδα. Κορυφαίος του αγώνα ο Σπανούλης με 23 πόντους.