Έτσι φτιάχνεται το υπεραυτοκίνητο των 137.000 ίππων (video)

Ένα video 90’’ μας δίνει μια πλήρη διάσταση της διαδικασίας συναρμολόγησης του αυτοκινήτου που φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ επίγειας ταχύτητας.

Το Bloodhound SCC είναι το αυτοκίνητο που φιλοδοξεί να σπάσει το φράγμα των 1.000 μιλίων επίγειας ταχύτητας, ή 1.600 χλμ. και να γίνει το γρηγορότερο όχημα. Ένα αντίγραφο του υπερηχητικού οχήματος εκτέθηκε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα, ενώ, παράλληλα, στη Βρετανία συνεχίζονται οι εργασίες συναρμολόγησης του μοναδικού «αυτοκινήτου», που χρησιμοποιεί ίνες άνθρακα, τιτάνιο, αλουμίνιο και χάλυβα στο πλαίσιό του, ώστε να αντέξει τις απίστευτες δυνάμεις που αναμένεται να δεχτεί σε αυτή την πρωτόγνωρη ταχύτητα. Το Bloodhound διαθέτει στροβιλοκινητήρα, συστοιχία πυραυλοκινητήρων και κινητήρα εσωτερικής καύσης 750 ίππων. Η συνολική διαθέσιμη ισχύς είναι 137.000 ίπποι και είναι διαθέσιμη σε τρία στάδια, μέσω διακοπτών στο τιμόνι. Η επίτευξη του ρεκόρ θα γίνει σε έρημο της Νότιας Αφρικής, κατά πάσα πιθανότητα το φθινόπωρο, με οδηγό τον πιλότο Andy Green που ήταν μάλιστα και οδηγός του αυτοκινήτου που κατέχει σήμερα το ρεκόρ επίγειας ταχύτητας των 1.228 χλμ./ώρα, του επίσης βρετανικής κατασκευής Thrust SSC.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ομάδα της κατασκευής του Bloodhound συμμετέχουν μηχανολόγοι, μηχανικοί και ναυπηγοί τόσο από βρετανικά πανεπιστήμια, όσο επίσης από τον βρετανικό στρατό και ιδιωτικές εταιρείες. Πρόκειται για ένα πραγματικά μοναδικό εγχείρημα, καθώς κανένα άλλο όχημα στη γη δεν έχει φτάσει ποτέ αυτό το φάσμα ταχυτήτων και τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν είναι ιδιαίτερα δύσκολα.

Πηγή: gazzetta.gr