Μια ανάσα από τον τελικό ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν, πέρασε εύκολα από τη Ριζούπολη, αφού νίκησε με 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και είναι ουσιαστικά από σήμερα στον τελικό.

Οι Πειραιώτες μπήκαν από την αρχή στον αγώνα με στόχο να επιβάλουν το ρυθμό τους και να «καθαρίσουν» αν γίνεται από απόψε και τα κατάφεραν, έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Ντοσεβί που πέτυχε 2 τέρματα. Το σκορ άνοιξε ο Τονγκολέζος εξτρέμ των «ερυθρολεύκων» στο 21′, ύστερα από κόρνερ και αναταραχή στην άμυνα του Απόλλωνα, που δεν κατάφερε να διώξει. Το δεύτερο τέρμα ήρθε πέντε λεπτά αργότερα από το Χάρα, που σημείωσε το δεύτερό του γκολ στο κύπελλο Ελλάδας, μετά το σημαντικό τέρμα που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ με παρόμοιο τρόπο με το πρώτο γκολ, καθώς οι παίχτες των γηπεδούχων πάλι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα και ο Αργεντινός σκόραρε σε κενή εστία.Στην επανάληψη οι παίχτες του Περέιρα συνέχιζαν να πιέζουν για να κλειδώσουν την πρόκριση και ουσιαστικά τα κατάφεραν με τον πρωταγωνιστή του ματς, Ντοσεβί να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ που ήταν και το ομορφότερο της αναμέτρησης, με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή στο 57′. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν απείλησε σχεδόν καθόλου το Ρομπέρτο, καθώς η διαφορά των δύο ομάδων είναι χαώδης και αποτυπώθηκε πλήρως στον αγώνα.

Πλέον η ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για τις δύο ομάδες.

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Ταΐρης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Κύργιας, Κοτσώνης, Ψιάνος, Πινέιρο (78? Χατζής), Λαγός (71? Καραδέμητρος), Σουάνης, Μπαμ Μπαμ (51? Άρσιτς), Ανγκούλο.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μασουακού, Μποτία, Σιόβας, Εντινγκά (71? Διαμαντάκος), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ (70? Φορτούνης), Ντοσεβί, Χάρα (60? Φουστέρ), Μπενίτες.