Το πιο διασκεδαστικό όχημα εκτός δρόμου (video)

Δεν είναι buggy, δεν είναι 4Χ4, δεν είναι ATV. Είναι το Ariel Nomad, ίσως το πιο διασκεδαστικό όχημα εκτός δρόμου.

Η βρετανική Ariel έχει μια πολύ απλή, απόλυτα αποδεδειγμένη στους αγώνες λογική: «αν θες να οδηγήσεις πραγματικά γρήγορα και συναρπαστικά, μην αυξάνεις την ισχύ, μείωσε το βάρος». Σε αυτή τη λογική στήριξε το εκπληκτικό track special μοντέλο της, το Atom, που με τους μόλις 245 ίππους του δίλιτρου Honda κινητήρα του, αλλά με βάρος 520 κιλά, έχει εξευτελίσει πολλά supercars στην πίστα.

Μετά το διασυρμό των supercars στην άσφαλτο, η Ariel σκέφτηκε ότι ήρθε και η ώρα των τεράστιων ATV και SUV στο χώμα. Και, απλά, έφτιαξε το Nomad, το οποίο μόλις τώρα ξεκίνησε να διαθέτει στην αγορά. Το Nomad βασίζεται στη λογική «less is more» του Atom, και γι’ αυτό διαθέτει ένα σωληνωτό πλαίσιο χωρίς αμάξωμα και αναρτήσεις, με διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω. Με μήκος μόλις 3,2 και πλάτος 1,8 μέτρα έχει τεράστιο «πάτημα» και εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους, που του εξασφαλίζουν απίστευτες δυνατότητες πρόσφυσης. Ταυτόχρονα, ο κινητήρας των 2,4 λίτρων της Honda με τους 235 ίππους έχει να κινήσει μόλις 670 κιλά, και έτσι τα 100 χιλιόμετρα έρχονται από στάση σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 200 χλμ./ώρα, καθώς κανείς δεν χρειάζεται περισσότερα στο χώμα, αλλά επιτυγχάνεται σε λίγα περισσότερα από 10’’.

Το Nomad μπορεί να «χτιστεί» με δεκάδες διαφορετικές επιλογές σε τροχούς, αναρτήσεις, φρένα και εξοπλισμό για να έρθει ακριβώς στα μέτρα της χρήσης, που του προορίζει ο ιδιοκτήτης του. Ανάλογα με το set up μπορεί να γίνει ένα απίστευτα ικανό rock crawler ή ένα rally car. Ακόμα και με προδιαγραφές ασφάλτου διατίθεται, με bonus την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Ταυτόχρονα, παρά τη minimal «καμπίνα» του το Ariel Nomad μπορεί να δεχτεί κανονικό και μάλιστα… θερμαινόμενο παρμπρίζ, καθώς και υφασμάτινο κάλυμμα του χώρου οδηγού και συνοδηγού, για να αντιμετωπιστούν τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα.

Το Ariel Nomad μαζί με μερικά απαραίτητα έξτρα υπολογίστε ότι θα σας κοστίσει κάτι περισσότερο από 50.000€, και τώρα σκεφτείτε, αφού δείτε και το video. Γνωρίζετε πολλά εκτός δρόμου αυτοκίνητα με τέτοιες επιδόσεις; Και αν ναι, σε ποια τιμή;

Πηγή: gazzetta.gr