Περίπατος για Μπαρτσελόνα (videos)

Η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε την Αλμερία στο Καμπ Νου και επιβλήθηκε εύκολα με 4-0, αυξάνοντας τη διαφορά στους 7 πόντους από τη δεύτερη Ρεάλ, που παίζει αυτήν την ώρα στην έδρα της Βαγιεκάνο.

Οι Καταλανοί δεν έπιασαν κάποια μεγάλη απόδοση ούτε σήμερα, αλλά η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια με την Αλμερία, που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι μπλαουγκράνα τα έβρισκαν σκούρα μέχρι ο Μέσσι να τους βοηθήσει να «ξεμπλοκάρουν», πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ στο 33′ με ένα από τα γνώριμα φαλτσαριστά σουτ.

Αργότερα, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους παίχτες του Λουίς Ενρίκε, που μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς άγχος, κυκλοφορούσαν την μπάλα, και στο 55′ κλείδωσαν τη νίκη με ένα επίσης όμορφο γκολ του Σουάρεζ.

Στο 75′ ήρθε και το 3-0 με τον Μπάρτρα να χρίζεται και αυτός σκόρερ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ξανά ο Ουρουγουανός επιθετικός σκοράροντας σε κενή εστία μετά από ασσίστ του Πέδρο. Το μόνο αξιοσημείωτο, που έκαναν οι αντίπαλοι, ήταν ένα τέρμα που πέτυχαν στο 91′ με τον Παρτέι με υπέροχο γυριστό σουτ, αλλά ακύρωσε λανθασμένα ο διαιτητής για φάουλ.

Η νίκη αυτή ήταν η 20η στα τελευταία 21 επίσημα ματς, σερί που είχε να συμβεί από το 2005-06, που στον πάγκο βρισκόταν ο Ράικαρντ.