«Φωτιά με φωτιά»: Η εκπληκτική ιστορία 6χρονης που θεραπεύεται από λευχαιμία! (εικόνες&βίντεο)

Μια εκπληκτική αγωγή, που είναι μεν ακόμη σε φάση έρευνας, θεραπεύει 6χρονο κορίτσι που ήταν στο τελευταίο στάδιο λευχαιμίας!

Η ομάδα του Δρ. Τζούν από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania στις ΗΠΑ, αναπτύσσει μια απίστευτη αγωγή για την θεραπεία του καρκίνου.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σ’αυτή την κλινική έρευνα είναι άτομα που έχουν εξαντλήσει κάθε ελπίδα…με λίγα λόγια, έχουν φτάσει στα τελευταία στάδια της αρρώστιας τους.

Η Έμα είναι 6 χρονών και, παρόλο που ο καρκίνος της έχει επιστρέψει 2 φορές, είναι  ψύχραιμη.

emma2

Οι γονείς της ψάχνανε ένα θαύμα.

Έχουμε εκπαιδεύσει το αμυντικό σύστημα να αναγνωρίσει και στη συνέχεια να σκοτώσει τα κακοήθη νεοπλάσματα, εξηγεί ο Δρ. Τζούν, ο οποίος δείχνει την ευαισθησία του και την συγκίνηση του με τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής θεραπείας.»Στη διαδικασία αυτή συλλέγουμε τα κύτταρα “Τ”, τα οποία μολύνονται με έναν ιό, το οποίο τους μεταμορφώνει σε επίπεδο γενετικής, για να “βλέπουν και να αντιδρούν” ενάντια στα λευχαιμικά κύτταρα. Ουσιαστικά τα υγιή κύτταρα μολύνονται με τον ιό του HIV για να θεραπεύσουν τον καρκίνο. Ο ιός έχει υποστεί κάποια διαδικασία για να μην αναπτύσσει πια την αρρώστια, αλλά διατηρεί την δυνατότητα να ανά-προγραμματίσει τον καινούριο οργανισμό ούτως ώστε να επιτίθεται στα καρκινογόνα κύτταρα. Ονομάζουμε αυτά τα τροποποιημένα, άνοσα κύτταρα «κατά σιροί φονιάδες κύτταρα» [serial-killer cells]. Κάθε κύτταρο έχει την δυνατότητα να σκοτώσει πάνω από χίλια νεοπλασματικά κύτταρα.

Οι αντιδράσεις σε νέες θεραπείες καρκίνου είναι πολύ ασυνήθιστες. Οι ιατροί εξηγούν στις οικογένειες τον ασθενών ότι μπορεί και να μην πετύχει η θεραπεία.

Αφού χορηγήθηκε στην Έμα η θεραπεία με τα κύτταρα “Τ”, μέσα σε λίγες μέρες ήταν πολύ αδιάθετη. Είχε δυσκολία με την αναπνοή και την πίεση της. Αν χειροτέρευε άλλο θα πέθαινε.

Αλλά μετά συνέβη κάτι εκπληκτικό. Τα κύτταρα “Τ” είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται και να καταπολεμούν τον καρκίνο. Μέσα σε λίγες ώρες ο πυρετός της είχε πέσει. Όλα ηρέμησαν και όταν ξύπνησε η λευχαιμία της είχε εξαφανιστεί!

emma4

Σήμερα η Έμα ακολουθεί μια φυσιολογική ζωή. Η ομάδα του Δρ. Τζούν εξακολουθεί να πετυχαίνει πρωτοφανή αποτελέσματα.

Παρακολουθήστε το εκπληκτικό βίντεο και ευχόμαστε με τη σειρά μας η θεραπεία αυτή να γίνει γρήγορα διαθέσιμη στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

[youtube id=»lAsPupfqOJw» width=»580″ height=»337″]

emma5

emma6

Επιμέλεια Lena Blonsky