Πολύ οικονομικό το Volvo XC90 Plug-in Hybrid

Mόνον 2,1 λίτρα ανά 100 χλμ. θα καταναλώνει τελικά το νέο Volvo XC90 Plug-in Hybrid, ενώ θα εκπέμπει λιγότερους ρύπους από ένα μικρό μοντέλο πόλης!

Απίστευτα χαμηλές θα είναι τελικά οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για το νέο Volvo XC90 στην Plug-in υβριδική εκδοχή του, που επιδέχεται εξωτερική φόρτιση των μπαταριών του. Η σουηδική μάρκα ανακοίνωσε επίσημα, ότι η μέση κατανάλωση του μεγαλύτερου SUV της δεν θα είναι 2,5 λίτρα ανά 100 χλμ. αλλά μόλις 2,1 λίτρα αμόλυβδη ανά 100 χλμ. Με βάση αυτά τα δεδομένα αναθεωρήθηκε προς τα κάτω και η τιμή, που αφορά την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα και βρίσκεται πλέον στα 49 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο διαδρομής! Μιλάμε δηλαδή για επίπεδα κατανάλωσης, που είναι αδύνατον να πετύχουν ακόμη και λιλιπούτεια μοντελάκια συμβατικής τεχνολογίας!
Η Volvo επιβεβαίωσε εξάλλου, ότι ο ηλεκτροκινητήρας του ‘’πράσινου’’ XC90 θα αποδίδει 87 και όχι 80 ίππους, ενώ η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος θα φτάνει μαζί με την απόδοση του δίλιτρου βενζινοκινητήρα τα 407 άλογα. Να σημειώσουμε επίσης, ότι το σουηδικό SUV θα μπορεί να καλύψει γύρω στα 43 χιλιόμετρα μόνον με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα του. Στην Ελλάδα αναμένεται η συγκεκριμένη έκδοση του νέου Volvo XC90 στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς και αν και παραμένουν ακόμη άγνωστες οι τιμές αγοράς του, έχουν παραγγελθεί ήδη ορισμένα αυτοκίνητα από ενδιαφερόμενους πελάτες!

Πηγη: gazzetta.gr