Ferrari με 1.036 άλογα (video)

Αν ακόμα ονειρεύεστε τη LaFerrari των 950 ίππων, αλλάξτε… πλευρό. Γιατί η FXX K έρχεται με 1.036 ίππους και -5 δλ. στο Fiorano.

Αυτή η Ferrari είναι το απόλυτο όπλο της ιστορικής φίρμας του Maranello και ως τέτοιο δεν θα μπορούσε παρά να βασίζεται στη LaFerrari, μετακινώντας όμως σημαντικά το όριο απόδοσης προς τα επάνω. Κατ’ αρχάς ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 6,3 λίτρων αποδίδει πλέον 848 ίππους και συνολικά, μαζί με τον ηλεκτρικό κινητήρα, 1.036 ίππους, δηλαδή 86 περισσότερους από τη LaFerrari. Ταυτόχρονα, η δουλειά που έχει γίνει στην αεροδυναμική είναι εκτεταμένη με αποτέλεσμα η FXX K να παράγει πολύ μεγαλύτερη κάθετη αεροδυναμική δύναμη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ferrari να ανακοινώνει γύρο πίστας στο Fiorano 1:14’’ για την FXX K, δηλαδή κατά 5 δευτερόλεπτα ταχύτερο από τη LaFerrari, γεγονός πραγματικά ασύλληπτο. Υποστηρίζει μάλιστα ότι μόλις το 1 δευτερόλεπτο διαφοράς έχει σχέση με τα slick ελαστικά που χρησιμοποιεί η ultimate εκδοχή, ενώ τα υπόλοιπα 4 κερδίζονται από την μεγαλύτερη ισχύ και –κυρίως- από την αεροδυναμική.

Αν σκέφτεστε εκτός από όνειρα να κάνετε και άλλα πράγματα με την FXX K, σημειώστε ότι οι 40 που έχουν προγραμματιστεί να παραχθούν έχουν ήδη λογοδοθεί, ενώ η τιμή τους είναι στα περίπου 2,5 εκ. €. Για να έχετε αρκετή δουλειά για το βράδυ, δείτε το video που ακολουθεί το οποίο αποτυπώνει ανάγλυφα τη διαδικασία εξέλιξης και κατασκευής του υπέροχου αυτού hypercar.

Πηγή: gazzetta.gr