Το πρώτο SUV της Jaguar

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα παρουσιαστεί το πρώτο SUV της Jaguar με την ονομασία F-Pace.

Η βρετανική Jaguar ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το πρώτο στην ιστορία της SUV το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους στη Φρανκφούρτη. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μέσα στο 2015, ενώ οι πωλήσεις προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2016.

Το F-Pace, όπως θα ονομάζεται το νέο μοντέλο, δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί τις Porsche Macan και τις BMW X4. Το μήκος του αμαξώματός του θα είναι περίπου στα 4,7 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό του θα φιλοξενούνται πέντε άτομα χωρίς πρόβλεψη για εφταθέσια έκδοση. Η μετάδοση θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου κεντρικού διαφορικού σε όλους τους τροχούς, αλλά υπό κανονικές συνθήκες η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω, μέχρι τη στιγμή που θα ανιχνευτεί απώλεια πρόσφυσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ίδια της Jaguar, το F-Pace θα είναι σχεδόν απαράλλαχτο εξωτερικά με το πρωτότυπο CX17, που είχε παρουσιαστεί το 2013, ενώ το εσωτερικό του θα είναι σαφώς πιο συντηρητικό και φυσικά πενταθέσιο. Το SUV της Jaguar θα ξεχωρίζει, όπως και η γκάμα των sedan μοντέλων της, για το χαμηλό του βάρος και τα σπορ οδικά του χαρακτηριστικά, καθώς και αυτό βασίζεται στη νέα πλατφόρμα «εκτεταμένης χρήσης αλουμινίου» της εταιρείας και θα κινείται από τη γκάμα των τετρακύλινδρων, αλουμινένιων, δίλιτρων κινητήρων diesel και βενζίνης με την ονομασία Ingenium. Κορυφαίος κινητήρας θα είναι ο τρίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος V6 με ισχύ περίπου 350 ίππων.

Πηγή: gazzetta.gr